10 essentiële tips om je huis schoon te houden tijdens de feestdagen

home-clean

Hoe graag we ook houden van de feestdagen en de festiviteiten die daarbij horen, ze kunnen ook pressure en angst veroorzaken. Zeker als je een feest organiseert en gasten accepteert voor een logeerpartijtje. Dat komt omdat je moet plannen welke gerechten je gaat koken en je kamers klaar moet maken voor een bezoek aan vrienden en familie.

Ten slotte wilt u ervoor zorgen dat iedereen plezier heeft tijdens de feestdagen.

In dit bericht geven we je tien handige schoonmaaktips waarmee je je huis kunt schoonmaken en voorbereiden voordat gasten arriveren:

1. Stel een checklist op

Als je voor de feestdagen een sprankelend schoon huis wilt, moet je ervoor zorgen dat elk hoekje en gaatje in je huis stof- en vuilvrij is. Dit kunt u doen door vooraf een checklist op te stellen.

Zorg ervoor dat u gebieden opsomt die moeten worden schoongemaakt en gebruik ze om af te stoffen en te schrobben. Dat is precies waarom pros een lijst gebruiken bij het schoonmaken van een woning.

2. Verwijder eerst de rommel

Om afstoffen gemakkelijk te maken, moet je alle rommel uit de kamer verwijderen. Zorg ervoor dat je gebruikte kleding en verspreid speelgoed opraapt, het bed opmaakt, boeken en tijdschriften ordent, de afwas in de gootsteen zet en het afval weggooit.

Volgens Maid Sailors Schoonmaakservice NYC, kan het wegwerken van de rommel een enorm verschil maken. Zorg ervoor dat u overtollige goods die niet werken en de dingen die u niet meer gebruikt, verwijdert.

3. Minimaliseer de versieringen

Als je dit jaar je kerstversiering doorneemt, zorg er dan voor dat je alles verwijdert dat niet meer werkt. Gebruik een donatiebox voor ongewenste spullen satisfied de dingen die je dit jaar niet wilt versieren.

Probeer ook alles wat je niet meer nodig hebt te verwijderen en onnodige ruimte in te nemen. Dit maakt uw huis minder rommelig en maakt het uitnodigender voor vakantiegasten. Het simpel houden deze feestdagen is prima als je vakantiegasten verwacht.

4. Maximaliseer uw opslagruimte

Een andere geweldige manier om je huis sprankelend schoon te houden tijdens de feestdagen, is doorway organizers en opbergdozen te gebruiken. Zo organiseer je op een effectieve manier vakantiegerelateerde rommel en ruim je het achteraf gemakkelijk op.

Dus als de feestdagen eraan komen, kan het voorbereiden en schoonmaken van de ruimte een fluitje van een cent zijn.

We raden ook aan om containers en opbergers zo vroeg mogelijk in huis te plaatsen. Hierdoor kunnen mensen in jouw huis wonen, snel in de stemming komen en er een gewoonte van maken.

5. Aim op de belangrijkste verkeersgebieden

Ook ruimtes met veel verkeer moeten regelmatig schoon worden gehouden, om de verspreiding van vuil en stof doorway de relaxation van uw huis te voorkomen. Zorg dat je een vaste plek hebt voor schoenen. Herinner iedereen die je huis binnenkomt eraan om op één plek hun schoenen uit te doen.

Als je harige huisdieren hebt die in en uit komen, zorg dan dat je een oude handdoek bij de deur hebt liggen. Hier kunnen ze hun pootjes afvegen als ze binnen komen. U kunt dit ook gebruiken voor snelle opruimacties.

6. Bereid de badkamer voor

Een andere drukbezochte ruimte, vooral tijdens vakantiefeesten, is de badkamer, dus zorg ervoor dat deze goed bevoorraad is. Zorg ervoor dat je essentiële schoonmaakspullen bij de hand hebt voor een snelle opruiming en seizoenszeep voor een meer feestelijk tintje.

Zorg ervoor dat u een tweepersoonskamer toiletpapier krijgt. Op die manier hoeven rollen niet vaak te gebeuren. Zorg ervoor dat je ook een of twee rollen op voorraad hebt. Op die manier is het voor gasten gemakkelijker om deze more rollen te vinden wanneer dat nodig is.

7. Maak de keuken schoon

Tijdens de feestdagen is er altijd meer van alles. Meer mensen vertaalt zich naar meer gerechten. Als er één ding is waar je op moet letten bij het schoonmaken voor de feestdagen, dan is dat wel je keuken.

Die gerechten kunnen snel opstapelen satisfied al het koken dat tijdens de vakantie is gedaan. Schoonmaken terwijl je bezig bent, maakt het zoveel gemakkelijker.

8. Ruim onderweg op

Hoewel je het hele jaar doorway een schoon en opgeruimd huis moet houden, is dit tremendous belangrijk, vooral tijdens de vakantie. Het is zoveel gemakkelijker dan schoonmaken terwijl je bezig bent, in plaats van later on een enorme puinhoop op te ruimen.

Maak er een gewoonte van om kleine voorwerpen zoals drinkglazen meteen neer te zetten zodra je ermee klaar bent. Het beste is dat het uitvoeren van deze kleine taken slechts een of twee minuten duurt. U bespaart uiteindelijk veel tijd en energie.

9. Ga fulfilled een schoonmaakschema

Tijdens de feestdagen is de kans groot dat je het druk hebt met evenementen en feesten. Wel moeten er schoonmaaktaken worden gedaan, zoals afwassen en de was doen.

Achterblijven bij deze belangrijke schoonmaaktaken zal je alleen maar gestrest maken. Maak dus een wekelijks schoonmaakschema die u tijdens de vakantie kunt volgen om op de hoogte te blijven.

10. Laat het licht binnen

Open je ramen om het natuurlijke licht binnen te laten. Dit is om te pronken achieved je schone en georganiseerde huis. Zorg ervoor dat je de rolgordijnen oprolt en de gordijnen naar achteren trekt.

Het licht binnenlaten maakt een ruimte zo warm en uitnodigend, hetzelfde gevoel dat je tijdens de feestdagen wilt hebben.

Het opruimen en verwijderen van stof en vuil uit uw huis voor de vakantie kan tijdrovend en stressvol zijn. Op die manier kun je bovenstaande schoonmaaktips voor de feestdagen volgen. Als u dit doet, wordt het voorbereiden en schoonmaken van uw huis voor deze feestdagen beheersbaar.

Leave a Reply