A-frame-woning in Silicon Valley door The Interior Boardroom

De Amerikaanse droom, een huis in de Verenigde Staten, voor deze familie werd het werkelijkheid. Na lang zoeken zij een vervallen en zwaar gedateerde A-frame woning op het oog. Het lag magisch in de heuvels van Silicon Valley, volledig omgeven door groen, en vooral: het had potentie. De Nederlandse ontwerpstudio The Interior Boardroom kreeg onder leiding van Timo van Riggelen de taak er een moderne en eigen versie van te maken. een goed gedaan

    Het team van De interne bestuurskamer had al eens eerder projecten in het buitenland gedaan, maar Amerika was een eerst. ‘Ontzettend leuk om een ​​vervallen huis weer tot leven te mogen brengen, zeker voor klanten die niet bang zijn om wat unieke neer te zetten. Om een ​​goed beeld te krijgen van het huis, en de locatie waar het ligt, ben ik eerst met de klanten het object gaan bekijken. Het was belangrijk om ook de sfeer van dit van Californië goed mee te nemen in het ontwerp. De eeuwenoude Redwoods zijn kenmerkend voor het gebied, en dat is ook subtiel onderdeel geworden van het concept’, aldus Timo van Riggelen.

    The Interior Boardroom, onder leiding van Timo van Riggelen, deed de renovatie van dit Califonia dream house

    een terras met uitzicht op de vallei

    Een van de terrassen van de woning met uitzicht op de vallei.

    De interne bestuurskamer

    Het eerste van de woning werd in Nederland ontwerp, in Amerika werd uiteindelijk alle hardware uitgezocht; van vloeren tot deurgrepen. De meubels en alle accessoires zijn besteld in Europa, verzameld in Nederland, en op een schip gezet naar San Francisco. Toen de verbouwing klaar was, is het totale huis in 4 dagen ingericht. Het project zelf nam 2 jaar in beslag.

    Timo van Riggelen: ‘De buitenkant was lichtblauw met rode terrassen. Ik heb een beetje een Pippi Langkous gevoel bij gekregen. Om het een modern en stoer karakter te geven hebben we het hele huis mat zwart geschilderd, inclusief kozijnen. De terrassen zijn uitgevoerd in verweerd hout. Prachtig hoe het huis nu op gaat in de omgeving. s’ Avonds, als de verlichting aan gaat, is het helemaal een statement.’

    De ging flink op de schop. De nieuwe haard is nu het middelpunt geworden van het huis. Een 6 meter hoge natuurstenen schouw staat als een pilaar recht onder de schuine kap. De living is hieromheen bedacht, geschikt voor veel bezoek en entertainment. De twee fauteuils in de woonkamer zijn naast praktisch ook een kunstwerk op zichzelf. Het frame is gemaakt van hout, en draait helemaal om de zitting heen.

    Aan de voorkant van het huis kijk je prachtig weg over de bossen, waar je met een beetje geluk ook herten spot

    Aan de andere kant van de haard zit de woonkeuken, volledig vernieuwd en uitgevoerd op z’n Amerikaans – heel groots. De zwarte afwerking sluit mooi aan de apparatuur, waar het weer een elegante toevoeging is. De woonkeuken komt uit in de eetkamer. Hier zijn grote ramen geplaatst, alsof het bijna lijkt alsof je in een luxe boomhut zit. De lange tafel is vervaardigd uit bh’s, een bijzondere afwerking.

    Aan de voorkant van het huis kijk je prachtig weg over de bossen, waar je met een beetje geluk ook herten spot. De terrassen zijn voorzien van meubels die het hele jaar door buiten kunnen staan. Ook hier komen de kleuren oranje en zwart terug.

    Omdat de klanten van kleur houden, is elke slaapkamer voorzien van een uitgesproken concept. Een combinatie van stoffen, patronen en texturen maakt het geheel toch rustig. In de verlichting zie je referenties naar het buitenleven. Uiltjes, vogels en konijnen.. maar dan op een moderne manier toegepast.

    een Amerikaanse droom komt uit.. van moeten we zeggen: droom van Californië? Kijk voor jezelf…

    Meer ‘Binnenkijkers’? Bestel dan de nieuwe ELLE Decoratie. Dit staat geheel in het teken van morgen groener bouwen. En dat vooral heel veel buitenmoois, van outdoor-interieur tot plant-inspiratie, veel groen in de stad en die biobased designers. Ook de duurzame trend om te bouwen met hout wordt uitgebreid belicht en we spieken achter de schermen mee tijdens het ontwerpproces van een heuse showtuin. Natuurlijk kijken we ook weer binnen bij spraakmakende woningen. Meer dan zien we ooit de smaak van de ontwerper in kwestie, bijvoorbeeld in het bijna CO2-neutraal huis gemaakt van hennep, van het voorbeeldhuis met de bijzondere achtergevel gebaseerd op een berg in Disneyland. Inderdaad, je kunt het maar beter zelf zien. Kopen dus!

    De nieuwe ELLE Decoration bestel je hier

    Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en geïmporteerd op deze pagina om gebruikers te helpen hun e-mailadressen te verstrekken. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io

bouwhuisontwerp

Next Post

Ruime tuin of compact balkon: zo kleed je je buitenruimte aan met groen en deco uit het tuincentrum | Antwerpen

Fri May 13 , 2022
Nu de zomer lonkt, is het tijd om je huis en tuin helemaal klaar te maken voor warme temperaturen. Groen voor binnen en buiten, sfeervolle decoratie en een loungeset om op neer te ploffen. Trek je met deze checklist naar het tuincentrum, dan vind je alles makkelijk op één plek. […]