ANZ Breathe: The Modular Bank Branch – Azure Magazine

Een bankfiliaal gemaakt van een modulaire kit van onderdelen? Ontworpen doorway Australië’s Adem architectuur, het venture genaamd “ANZ Breathe” is een innovatieve benadering van zowel duurzaam ondernemen als retailbankieren. Gemaakt voor de Australische en Nieuw-Zeelandse Banking Team (ANZ) – een multinationaal financial institution- en financiële dienstverlener gevestigd in Melbourne – het design is nu geïmplementeerd in 40 vestigingen in het hele land, en er staan ​​er nog honderden gepland.

De flexibiliteit van het ANZ Breathe-ontwerp is gemaakt op basis van een eenvoudige established aanpasbare onderdelen – en wordt vergeleken met IKEA-meubels – en biedt de mogelijkheid voor variatie op foundation van de omgeving en veranderende behoeften. Ruimtes kunnen snel worden omgebouwd, getransformeerd, gerepliceerd en opgeschaald tussen verschillende vestigingen op een kosteneffectieve, afvalarme manier.

Zicht op de ingang van het ANZ Breathe-filiaal, met een rij geldautomaten en biljetten van grenery

FOTO: Tom Ross

Dankzij het gebruik van lijmvrij schrijnwerk en eenvoudige, multifunctionele multiplexcomponenten, kan de structuur gemakkelijk worden getransformeerd – van besloten privéruimtes naar meer open ruimtes en omgekeerd – waardoor elke ruimte kan evolueren. De herbruikbare multiplexbehuizingen die geldautomaten omlijsten, zijn bijvoorbeeld ontworpen om gemakkelijk te worden gedemonteerd en opnieuw te worden gebruikt naarmate geldautomaten geleidelijk verouderd raken.

Zicht op geldautomaten met groen en zitgelegenheid op de voorgrond

FOTO: Tom Ross

In plaats van lijm worden de ANZ Breathe-onderdelen bij elkaar gehouden doorway eenvoudige schroefbevestigingen, moer-en-boutsystemen en industriële drukknopen. Bovendien vermindert het gebruik van multiplex in plaats van gipsplaat het aantal materialen dat op een stortplaats zou belanden. Bovendien wordt de bewegwijzering rechtstreeks op het houten meubilair geprint, waardoor de materiaalkosten worden verlaagd.

Een blik in een ANZ Breathe-tak, met de bewegwijzering (met A, B, C en D) gedrukt op het triplex

FOTO: Tom Ross

Alle gebruikte materialen zijn ook geselecteerd satisfied het oog op de levenscyclus en belichaamde koolstof dit omvat kurk, FSC-gecertificeerd hout, gerecyclede aluminium verlichtingsarmaturen en rubberen vloeren gemaakt van gebruikte autobanden, achieved minimale aanwezigheid van acryl en kunststoffen. Alle gebruikte stoffen zijn 100 procent Australische wol en recyclebaar, en alle houten elementen zijn gespecificeerd om te worden behandeld achieved Australisch hardhoutfineer satisfied massief Australisch hardhout dat wordt gebruikt voor op maat ontworpen meubels.

Binnenkijken in een privévergaderruimte

FOTO: Kat Lu

Een ruim plantenleven introduceert een biofiele kwaliteit in elke ANZ Breathe-tak. De gebruikte aanplantingen hebben weinig natuurlijk licht nodig om te gedijen, terwijl het hoge quantity aan groen natuurlijk de luchtkwaliteit in de ruimtes verbetert. In combinatie satisfied lage (maar warme) verlichting en blond multiplex, zorgt het voor een rustgevende maar energieke sfeer. En om de energiekosten verder te verlagen, zijn de temperatuurinstellingen gekalibreerd om de gemiddelde seizoenstemperatuur weer te geven, in plaats van het hele jaar doorway een ingestelde temperatuur aan te houden.

Close-up detail shot van groen bovenop een triplex muur

FOTO: Kat Lu

De innovatie van ANZ Breathe is even cultureel als materieel. Traditioneel zijn banklay-outs ontworpen om een ​​gevoel van veiligheid te versterken, vaak fulfilled stevige, dikke en zware muren. In een digitaal verbonden wereld zijn deze versterkte structuren echter niet meer nodig. ANZ meldde zelfs dat slechts acht procent van hun klanten uitsluitend afhankelijk is van filialen voor dagelijks bankieren, waardoor de behoefte aan een groot aantal fysieke filialen tot een minimum amount wordt beperkt – en de noodzaak om permanente, onveranderlijke knooppunten voor bankieren te bouwen. Fulfilled dit in gedachten is ANZ Breathe ontworpen om zowel een bestemming te creëren als een behoefte te vervullen, door uitnodigende binnenruimtes te bieden die uitnodigend, warm, classy en aanpasbaar zijn.

In een vergaderruimte, met wandafwerkingen van multiplex en een televisiescherm

FOTO: Tom Ross

Aangezien ANZ Breathe op het punt staat uit te breiden in excess of heel Australië, verzamelen de groups van ANZ en Breathe gegevens na de bezetting van de 40 vestigingen die zijn voltooid, om het model verder te optimaliseren. Hoewel er nog steeds aan wordt gewerkt, is de vooruitgang in de richting van duurzaam ontwerp een veelbelovende verandering in de standaarden voor bedrijfsontwerp.

Leave a Reply