Binnenkijken bij Femke in het Zwolse Stadshagen: ‘De blauwe keuken is best gedurfd’

Femke Dijkhuis (38) woont samen fulfilled haar vriend en twee kinderen in Zwolle, naast het winkelcentrum van Stadshagen. Femke maakte er een van om oud satisfied nieuw te combineren. Vintagevondsten en tweedehandsmeubels pronken in elk hoekje van de moderne, nieuwe woning. “De blauwe keuken is een blikvanger.”

Het huis aan de Veldbeemdgra staat in een van de oudere wijken van Stadshagen. Het is zo’n 23 jaar geleden gebouwd. Wanneer je de woning binnenstapt, phrase je ontvangen doorway Femkes onderzocht atelier. Overal staan ​​fleurige bloemen, gezellige servies en unieke ornamenten. “De woning heeft vier verdiepingen, beneden werk ik en boven wonen we”, vertelt Femke.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Verbouwing van drie maanden

Toen Femke en haar vriend de woning kochten in mei 2020, kon de verbouwing beginnen. “Het was totaal niet naar onze smaak. De keuken was bijvoorbeeld veel te laag. De afzuigkap hing bij mijn vriend op ooghoogte”, lacht Femke. Drie maanden lang werden de vier verdiepingen van de woning volledig aangepakt. “Niet normaal wat ze in die tijd hebben gedaan. Van elektra tot stalen schuifdeuren en behangen tot gietvloer. Het ontwerp bedacht ik, maar een aannemer deed de zelf verbouwingen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Blauwe keuken

Vooral de keuken is een blikvanger worden. De matte frontjes in een frisse, blauwe kleur springen in het oog. “Ik wist meteen dat ik de keuken in dezelfde kleur wilde als de muur. Beste gedurfd, maar het brengt veel sfeer. En blauw is echt mijn lievelingskleur. Het straalt roest uit.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Lampenkappen van behang

De kleur blauw ontwikkeld Femke fulfilled gouden accenten De keuken heeft een messing kraan en de woonkamer een bijzonder, gouden behang. “Het heeft een krokodillenprint en is van fluweel. Lekker zacht!”

Femke vond het behang tof, dat ze fulfilled de restjes lampenkappen liet maken doorway een expert. “Het staat staat nu in de slaapkamer op onze nachtkastjes.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

De kunst van het vintageshoppen

Femke is een koningin in de vintageshoppen. Om de 7 days speurt ze kringlopen en winkels af. In haar atelier geeft ze workshops en op haar Instagram verkoopt de mooiste vintageparels. Haar geheim? “Je moet er tegenaan lopen. Heb je iets gevonden, twijfel dan niet. Als ik iets tegen en ik heb er nog geen plek voor, dan koop ik het tegenkom. Later kijk ik wel waar ik het neerzet.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Het schilderij in de woonkamer is een voorbeeld van zo’n vondst. “Dat spotte ik in de kringloop. Het vinden van het spuuglelijk en kitscherig, maar ik was meteen verliefd. valuta in voor het individuele kamerscherm.”

West-Duitsland-vazenset

Een Hollywood Regency-hanglamp boven de eettafel, West Germany-vazen, onderzetters, kandelaars: overal spot je unieke spullen in Femkes huis. Around de vraag welke vondst Femke het meest trots is, ze niet lang na te denken. “De vazenset op de eetkamertafel. Het patroon is zo prachtig en gaaf.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Maar niet alles is vintage. Femke ontwikkeld oud achieved nieuw. “De zwarte, stalen schuifdeuren zijn heel modern day. En sommige meubels heb ik nieuw geshopt. Het bankje met bloemenprint komt van de Karwei.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Zolder nog aanvulling

Voorlopig gaan Femke en haar gezin niet verhuizen. “Het is een plekje en Zwolle is een geweldige stad. Binnenkort gaan we de zolder nog aanvullingen en misschien ik de witte muur in de woonkamer nog een kleurtje. Zo blijven we goed bezig.”

Mogen we ook een keer bij jou binnenkijken? Geef je op!

Ook interessant:

bouwhuisontwerp

Next Post

DIY: Zo maak je een supertoffe tuinschommelstoel

Tue Jun 7 , 2022
Wat heb je nodig: Materiaal: 5 wegwerppallets verf tie wraps keukendoekjes (bijvoorbeeld microvezeldoekjes), ca. 50 stuks multiplex RVS schroeven touw multiplex plaat 30 mm boor Gereedschap: boormachine nijptang hamer breekijzer zaag verfspullen schuurpapier Toffe tuinschommelstoel Martine gaat aan de slag satisfied vijf wegwerppallets en heel veel keukendoekjes. Dit gaat samen […]