Boetiekhotel Central Park naar een hoger plan

Elk nadeel weer eens z’n voordeel! Bij Central Park in Voorburg grepen ze de lockdowns aan om hun boetiekhotel naar een hoger plan te brengen. Alle 14 kamers kregen een mooie make-over. Op 1 april opent het vernieuwde Central Park zijn deuren. Journalist Harmke Kraak nam een ​​gedrag en stond versteld.

Verleiden

Het hotel oogt beeldig en ademt allure. Dat merk je al als je de oprijlaan oprijdt. Boetiekhotel Central Park zit in een achttiende-eeuws rijksmonument met de naam Vreugd & Rust in het gelijknamige park in Voorburg. Ik word ontvangen met koffie en een heerlijk huisgemaakt Madeleine-cakeje (of die ook standaard bij de koffie zit, durf ik niet te beloven). Een perfecte traktatie! En dat is verwonderlijk, want het fine dining restaurant van Central Park is niet naar een zeer hoog niveau.

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf en zijn partner Tamara Holwerda lopen samen met Central Park en schakelen Jeroen Smeele van Smeele Design in voor het interieur. “De beleving en verwachting voor de gast moet van onder tot boven kloppen”, zegt Joey. Helemaal nu ze het label Relais & Châteaux mogen voeren. Op eigen verzoek ingediendn Joey en Tamara het lidmaatschap van tot ze zeker wisten dat het hotel voldeed aan de hoge standaard van deze hotel-collectie. En dat moment is nu gekomen.

Dan mag ik een uitvoering nemen in de suites zelf, voor zover die niet bezet zijn. Over de bezettingsgraad ziet het hotel zich denken geen zorgen te maken, het loopt storm. Hoewel ze alle veranderingen niet te overhaast willen doorvoeren (“Alles stap-voor-stap”), is nu al te merken dat ze een nieuw en exclusiever publiek aanboren. Tamara: “Het zijn niet meer alleen de ‘praktische’ gasten die ons weten te vinden, maar ook de gasten die komen voor de ‘totaalbeleving’ en willen genieten van luxe en comfort.”

De suites zijn elk net iets anders van grootte en vorm, maar de stijl is overal hetzelfde. Elke suite heeft een comfortabel bed van Hästens en een prachtig structuurbehang. Dat scheppen eenheid. De stijl is ingetogen en klassiek met fraaie houten balken, waarbij de moderne kunst van Collectief AAA uit Rotterdam zorgt voor een vrolijke noot. Vanuit alle suites heb je schitterend uitzicht op het park en met een beetje geluk bloeit er een bloesemboom precies onder je raam, zoals bij kamer 3 nu in april het geval is.

Boetiekhotel Central Park ligt midden in het rustige en groene Voorburg, een voorstad van Den Haag (voor wie dat niet wist). De locatie is wat mij betreft perfect. Wie bij Central Park logeert, zou ik ook zeker willen de omgeving te verkennen. Het vorm park Vreugd & Rust zich leent voor een heerlijke wandeling en zijn pittoreske winkelstraatjes als de Wielemakersslop. Kortom, na vandaag kan ik weer een pareltje bijschrijven op mijn bucketlist van fijne logeeradressen.