Buitenkijken bij de tuin van Ingrid in Zwolle: ‘Het ontwerp komt uit een uitzending van Vtwonen’

De tuin van Ingrid Bloemink en haar man in Aa-Landen in Zwolle lijkt rechtstreeks uit een woonblad te komen. Overal zijn gezellige zitplekjes gemaakt. En aan zon gebrek in deze tuin op het zuiden. “De stijl is industrieel met hier en daar een strandgevoel.” Wij nemen een gedrag!

Geurende lavendel, relaxte loungebanken en een gezellig strandsfeertje: in de tuin van Ingrid kom je meteen in de zomerse sferen. Ingrid woont samen met haar kinderen en man in de wijk Aa-landen. De tuin bevindt zich aan de achterkant van het huis en is een verlengstuk van de serre. “Zodra de zon schijnt, gaan de schuifdeuren open. Binnen verbinden met buiten, dat is het doel van de tuin”, vertelt Ingrid.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Waar Ingrid de inspiratie voor de tuin vandaan gehaald? “Dat is een grappig verhaal”, lacht Ingrid. “Hij is gezocht op een uitzending van Vtwonen. De mensen uit de uitzending in Zwolle te wonen. Ik vond het kapitaal van de make-over zó gaaf, dat ik graag met ze in contact wilde komen. Dus plaatste ik een oproepje op Facebook. De eigenaren van de Vtwonen-tuin vonden het geen probleem als ik een beetje zou kopiëren. Beter goed gejat dan slecht bedacht.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Dennenboom, vlonders en trampoline

Ingrid en haar man kochten de woning zo’n vijf jaar geleden. Niet alleen binnen, maar ook buiten werd aangepakt. Eerst werd de enorme dennenboom omgezaagd. “Die boom maakte de woning erg donker.” Ook de vijver en oude vlonders complete plaats voor nieuwe, frisse tegels. “De vlonders hebben we hergebruikt als schutting, zodat onze hond kon loslopen in de tuin.” En als kers op de taart kwam er een trampoline. “Die hadden we aan onze kinderen beloofd. De trampoline heeft op alle hoeken van de tuin gestaan ​​tijdens de verbouwing.”

Fleurige lavendel

Pas toen er helemaal niks meer in de tuin stond, begon het indelen. Ingrid koos voor meerdere, gezellige zitplekken en aan de randen van de tuin groene planten en fleurige bloemen. “We hebben gekozen voor bloembakken op hoogte. Ik heb rugklachten en ben best lang, dus dit is veel fijner tuinieren.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Van schommel tot bokszak

De overkapping en de zwarte schutting bouwden Ingrid en haar man zelf. “Met een beetje steun en meedenken van vrienden.” Nu hangt er een schommel aan de overkapping, maar dat kan volgende maand zomaar anders zijn, volgens Ingrid. “Dat wisselen we af. Soms hangt er een loungestoel en in de coronatijd was het een bokszak.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Eilandleven

Ingrid ging voor een industriële, robuuste uitstraling met hier en daar een strandgevoel. “De parasol zag ik tijdens onze vakantie op Bonaire. Die geeft meteen een zomers gevoel.” Maar niet alleen Bonaire, ook Texel was een inspiratiebron. “Dat is echt op het eiland.”

Doe-het-zelven

Ingrid haalt veel inspiratie uit Pinterest. Hier stuitte ze op een creatief doe-het-zelfproject van een tafelklem. “De twee takken heb ik meegenomen uit het bos en vervolgens in beton gegoten. Solarlampjes en klaar is je tafelframe!” Ook de salontafel bij de loungeset is zelfgemaakt door het stel. “Daar hebben we een restant stuk aanrechtblad van het kookeiland voor gebruikt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Veel straatwerk

Dat Ingrid gevoel voor styling heeft, is te zien aan de tuin. ook interieurstylist helpt ze anderen met het van een droominterieur. Of ze nog een tip heeft voor de styling van een tuin? “Zoom eerst uit voordat je een plan vastlegt. Wat is je doel en waar wil je graag zitten?”

Heeft Ingrid nog wensen voor haar tuin? “Nee, hij is nu helemaal af. We hebben wel een grasveld gebruik, maar we zijn bang dat we daar geen van maken. Er ligt nu veel straatwerk, het nadeel is dat het water minder goed weg kan.”

Heb je een leuk verhaal over je tuin, balkon of dakterras? We zijn heel benieuwd naar jouw buitenruimte. Mail ons via [email protected] ontmoet in het onderwerp ‘Buitenkijken bij’. Wie weet komen we bij je langs!

Ook interessant:

bouwhuisontwerp

Next Post

Avantgarde de luxe im Schloss Seefels | Hotel Schloss Seefels Besitz

Tue May 31 , 2022
Na 7 Monaten Bauzeit und einer Investition van 45 Mio. € eröffnet das 5* Hotel Schloss Seefels in Techelsberg am Wörthersee am 25. Meer informatie over het nieuwe Interieur-Design. Techelsberg (OTS) – „Ich gestalte das Seefels für unsere Gäste so wie ich es für mich private einrichten würde – ein […]