Chicago City Guide: New Hotels, Restaurants and Theater

Waar te eten in Chicago:

HiFi Hospitality’s ligt in River North, chalet verwelkomt gasten met gezellige après-ski-vibes en comfortvoedsel in taverne-stijl, ontworpen om te delen, met verhoogde gerechten die een Rocky Mountain-gevoel oproepen. Must-try gerechten variëren van zalmtartaar en gekonfijte eend tot gegrilde perzik flatbread en honing gestoofde shortribs. Geïnspireerd door de luxe lodges waar bergsteden zoals Aspen bekend om staan, beschikt het restaurant over natuurlijk hout en bakstenen met warme verlichting. Op de tweede verdieping kunnen gasten genieten van handgemaakte plengoffers in een chique loungeruimte. Een café met 24 zitplaatsen is ook seizoensgebonden geopend.

Gerechten bij Chalet

Bij Robert Et Fils, een nieuwe bestemming voor de fijne Franse keuken in North Centre, stelt chef-kok/eigenaar Rob Shaner een inventief, steeds wisselend menu samen op basis van de ingrediënten die dagelijks verkrijgbaar zijn bij lokale leveranciers en de boerenmarkt. Shaner houdt er niet alleen van om in een opwelling nieuwe gerechten aan de line-up toe te voegen, hij is ook een fan van fermentatie en upcycling. Verwacht een gezellige, slecht verlichte ruimte versierd met groen en een bruisende open keuken.

De cocktailclub, de nieuwe onderneming van nachtlevenliefhebber Billy Dec, biedt een moderne kijk op Jazz Age-entertainment met een multi-zintuiglijk ontwerp, uitzonderlijke ambachtelijke plengoffers en live-uitvoeringen, variërend van drag tot gechoreografeerde dans. Ontworpen door het volledig vrouwelijke team van het in Chicago gevestigde ontwerpbureau Project, omarmt het luxe interieur van de club een sfeer uit de jaren 1920, afgewerkt met flikkerende straatlantaarns, fluwelen bekleding, roségouden spiegels, verenpluimen, grote palmen en een plafond van parasols. Gasten kunnen genieten van een flesservice terwijl ze grooven op dj-sets met jazz-intermezzo’s van tientallen jaren.

De cocktailclub in Chicago

Waar te verblijven in Chicago:

The Ritz-Carlton, Chicago heeft de laatste fase van een renovatie van $ 100 miljoen voltooid, met als hoogtepunt een geïnspireerd herontwerp van de kamers en suites. Geïnspireerd door zijn iconische adres aan de Gold Coast, klopte het merk aan bij het in San Francisco gevestigde ontwerpbureau Bamo om zijn kamers, lobby, spa, Club Lounge en eetgelegenheden nieuw leven in te blazen. Een palet van blauwe en neutrale grijze tinten weerspiegelt de seizoensgebonden luchten en wateren van het naburige Lake Michigan, terwijl donkere gestoffeerde meubels afsteken tegen de zachtgrijze muren en vloerbedekking – een knipoog naar de wolkenkrabbers tegen het meer en de horizon. Opgewaardeerde badkamers zijn uitgesproken modern, verfijnd en minimalistisch en zijn voorzien van witte ijskasten in arctische gletsjers en grijze lineaire stenen die de muren en de vloer bedekken.

De lobby van het Ritz-Carlton Chicago

Wat te doen in Chicago:

Na een ingrijpende renovatie is de Steppenwolf Theatre Company verwelkomt het publiek terug naar Lincoln Park. Het nieuwe, ultramoderne culturele centrum van 50.000 vierkante meter is ontworpen door het wereldberoemde architectenbureau Adrian Smith + Gordon Gill Architecture met theaterontwerp en akoestiek door Charcoalblue. De uitgebreide Steppenwolf-campus heeft tot doel de manier waarop inwoners van Chicago en bezoekers de producties van het bedrijf ervaren te veranderen met een nieuw theater met 400 zitplaatsen in de ronde, een educatief centrum en nieuwe eetgelegenheden.

Carrie Coon en Namir Smallwood in Steppenwolfs productie van Bug (Bug: Michael Brosilow)

bouwhuisontwerp

Next Post

Erfgoed van de Week | Ambitieuze techniek op de Herengracht

Sun May 1 , 2022
Menig Amsterdammer kent het bedoelde handelaar ‘pronkkasteel’ aan Herengracht 380-382, tussen 1888 en 1890 is gebouwd voor de nouveau-riche tabaks Jacob Nienhuys (1837-1927) naar ontwerp van de architect Abraham Salm GBzn. (1857-1915). Sinds 1997 is hier het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies gehuisvest. Deze Erfgoed van de Week […]