Compacte keuken met een uitvoerig design

Compact wonen betekent absoluut niet dat er geen ruimte is voor stijlvolle ontwerpen. Dat bewijst binnenhuisarchitecte Lotta Agaton achieved haar laatste venture. Deze compacte keuken vormt een elegante en klasse uit, dankzij de mooie natuurlijke kleuren, het kwaliteitsvol materiaal en de oefeningen. Het Scandinavisch ontwerp wordt zelfs onderdeel van Nordiska Köks keukencollectie.

Lotta Agaton Interiors te Stockholm, Zweden, is in 2004 opgericht doorway Lotta Agaton en is momenteel een van de interieurga ontwerpstudio’s van Scandinavië. Ze concentrate op zich op interieur, stylingprojecten en inrichting, voor commerciële als particuliere ruimtes wereldwijd. Elk wordt op maat gemaakt en is volledig afgestemd op de wensen en verlangens van de klant. De studio heeft een voor duurzame kwaliteit en gelooft in de positieve effecten van een goede inrichting, passie wat voor ruimte het is: groot, klein visie, commercieel… Het inrichten van deze compacte keuken past helemaal bij de van Agaton. Ze werkten samen satisfied haar dochter Filippa en Nordiska kök, een Zweeds bedrijf dat gepersonaliseerde keukens ontwerpt en verkoopt. Deze keuken is speciaal ontworpen voor een compacte woning, zonder afbreuk te doen aan stijl en functionaliteit. Deze keuken is een blend van een shaker stijl, zuivere doorway een zuiver minimalisme, en een Scandinavische stijl, dat huiselijke en simpele sfeer heeft. Hierdoor krijgt de keuken een elegante en tijdloze uitstraling, dat wordt versterkt door het natuurlijke kleurenpalet is enorm bij het ontwerpen van deze keuken veel aandacht naar functionele ontwerpen verdwenen. Zo is de oven verborgen in een van de keukenkasten, net als de lades voor bestek en keukengereedschap. Ook de koelkast, vriezer, oven, fornuis en vaatwasser zijn naadloos. De kasten zelf openen bij lichte aanraking, dankzij het SERVO-Push systeem. Door een dergelijke doordacht structure, beschikt above alle benodigde apparatuur, ondanks de compacte ruimte. Daarnaast heeft Agaton gebruik gemaakt van kwaliteitsvolle materialen, zoals sterk eikenhout. Volgens haar moet je bij de inrichting van een kleine woning voor de allerbeste materialen kiezen, in de plaats van goedkopere alternatieven. Omdat je achieved een beperkte ruimte zit, zal dat niet veel duurder uitvallen. In dat opzicht is compactheid juist een grote troef.

Compactheid kan juist een grote troef zijn.

Zo zie je dat een klein appartement enorm veel klasse en functioneel ontwerp, kwaliteits materialen en een esthetische afwerking. Hier is een professionele visie, die Agaton en Nordiska nodig hebben. We zijn dan ook benieuwd naar wat beiden in de toekomst zullen brengen.

Afbeeldingen met dank aan Nordiska Kök
Fotografie doorway Kristofer Johnsson