De Hotomobil Mohican biedt alleen het meest noodzakelijke

Hotomobil Mohican traancaravan

De Hotomobil Mohican biedt alleen het meest exclusieve

Het Turkse Hot heeft al eerder lateno ontwerpen dat het bouwen van leuke caravans. Het vorige model waar we over hebben geschreven, de Troy, was behoorlijk compact. De nieuwe Mohican is nog compacter.

Daardoor was het voor Hotomobil nog moeilijker om een ​​goede balans te vinden ruimte, comfort en buitenafmetingen. Met de slogan “minder is meer” wil Hotomobil met de Mohican laten dat een compacte en minimalistische “teardrop trailer” alle essentiële zaken voor een geslaagde maar sportief kampeeravontuur kan bevatten.

Niet meer dan het meest uitgesproken

De Mohican komt qua vorm ontstaan ​​niet echt overeenkomsten met de druppelvormigen teardrop trailers. Maar de combinatie van het formaat en de indeling doen er echter sterk aan denken. Nu is de Mohican natuurlijk vierkant, de sterk afgeronde hoeken geven hem nog steeds de indruk van een traan. Die vierkante vorm geeft de Mohican daarbij een beetje extra, wat bij dit compact formaat natuurlijk altijd welkom is. Maar de teardrop trailers bieden echt alleen het meest noodzakelijke, en dat is bij de Hotomobil Mohican eigenlijk niet anders. De Mohican is totaal 3,5 meter lang en biedt niet meer ruimte voor twee personen, de bergruimte en een keukentje. Verder luxe moet hij toch echt ontberen. De doosvormige caravan heeft zoals gezegd een lengte van 3,5 m. Verder is hij 1,85 m breed, heeft een hoogte van 1,65 m en weegt 400 kilo. Je kunt hem proberen met bijna elke auto trekken. De hoogte is 1,1 m, net zo hoog als kleinere tientjes vaak zijn.

Bed en keuken

Die hoogte is voldoende om in te kunnen slapen en om comfortabel op het bed (195 x 135 cm) te kunnen zitten, maar meer ook niet. De rest doe je dan ook buiten. Dat geldt ook voor het koken. Het keukentje is ontstaan ​​aan de achterzijde van de caravan. Je kunt natuurlijk vanaf de binnenzijde bereiken, koken doe je toch echt buiten. Mooi weer is dan ook bijzonder handig. Waar andere teardrop trailers een soort van uitklapbare luifel boven de keuken hebben, is de keuken van de Mohican bijna onbeschut. Hij heeft niet meer dan een enkel gasbrandertje, het is dus ook niet de bedoeling om er uitgebreide maaltijden te gaan koken. Handig is wel de externe koelkast, wat toch prettiger werkt dan een losse koelbox. Verder heeft de keuken een watertank, aanrecht, gootsteen, kraantje, snijplank en de benodigde bergruimte.

Opties

Kopers kunnen desgewenst kiezen uit een behoorlijke lijst aan opties. De prijs – hij is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 13.500 – zal dan flink omhoogschieten. De optielijst omvat onder anderen een luifel, zonnepanelen, een tot tafel uitklapbare zijwand, eendak, een buitendouche, een off-roadpakket, een fietsendrager en nog veel meer.