De interieur design trends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren

Hou je de laatste design trends nauwlettend in de gaten en wil je een keer vakantie vieren op niet alleen de mooiste plekjes maar ook in het mooiste interieur? Wij vijf luxe villa’s in de Méditerranée op een lijst waar je kan genieten van fraai design. En na afloop van je vakantie zit je boordevol inspiratie voor je eigen huis.

Van duurzaam vintage tot natuurlijke materialen en objecten. Deze luxe villa’s laten perfect zien hoe je de verschillende interieurtrends van 2022 kan toepassen.

Interieurtrend 1: bruintinten

Villa: Casa Vera

Chocoladebruin is terug! Maar ook karamel en terracotta zien we veel terug in het hedendaagse interieur. We willen ons omgeven door warme gezelligheid, ook op vakantie. Villa Casa Vera op Sicilië in Italië bestaat uit een hoofdgebouw en een gastenverblijf en ligt vlakbij Noto, het meest populaire dorp in een rij van verschillende barokke Werelderfgoeddorpjes, Modica, Ragusa zoals en Scicli.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa's om dit te ervaren
Interieurtrend 1: bruintinten (Afbeelding: De Denkende Reiziger)

Hier gaan natuurlijk bruin-, blauw- en grijstinten hand in hand en laten het kobaltblauwe zwembad extra schitteren. Binnen zien we de kleuren op de muren, het meubilair en de accessoires Casa Vera voelt als een warme en gastvrije accommodatie.

Trend 2: extra aandacht voor buitenmeubilair

Villa: Artelia

We geven meer aandacht aan hoe we onze buitenruimtes, zoals tuinen en balkons, inrichten nu we vaker het buiten opzoeken. De plastic tuinstoelen gaan de deur uit en we kiezen voor mooi ontworpen buitenmeubilair. Ons buiteninterieur is vaker een verlengstuk van hoe we het binnen inrichten. Een prachtige villa waar binnen buiten is Griekenland en andersom, is Artelia op Zakynthos in.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa's om dit te ervaren
Trend 2: extra aandacht voor buitenmeubilair (Afbeelding: De Denkende Reiziger)

Deze tijdelijke residentie voor de gelukkigen heeft plek voor tien personen en ligt in de bergen van het eiland, uitkijken op de azuurblauwe Griekse zee. De echte eyecatcher is de infinity pool met een gezellig zitgedeelte met verzonken vuur dat het zwembad in tweeën deelt. Op het terras kun je heerlijk borrelen van dineren in de buitenlucht, het buitengedeelte is namelijk voorzien van een bar, een prachtige eettafel en een buitenkeuken met barbecue.

Trend 3: duurzaam vintage

Villa: Linera

Door oude van te spullen te hergebruiken van er iets nieuws van te maken, verminderen we onze footprint en geven we ruimtes geschiedenis en sfeer mee. Vintage is altijd populair geweest, maar krijgt nu een extra dimensie door de duurzame eigenschappen. Een villa waar je je kunt omringen met vintage, is Linera op het Italiaanse eiland Sicilië. De eigenaar van Linera houdt van design en vintage en zie je overal terug.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa's om dit te ervaren
Trend 3: duurzaam vintage (Afbeelding: De Denkende Reiziger)

De moderne accessoires blenden met gemak met de antieke familiestukken en originele mid-century kunst. Dit is een plek voor echte interieurdesignliefhebbers en de villa ligt ook nog eens prachtig tussen de Etna en de Ionische Zee in, een paar kilometer buiten het dorp Santa Venerina.

Trend 4: patronen en kleuren

Villa: Ai Faraglioni

Pastel is zo 2021, en die neutrale tinten hebben we ook goed gezien. In 2022 gaan we voor patronen en kleur. Ai Faraglioni is ontworpen door de bekende Romeinse architect Andrea Nonis en wordt ontwikkeld door de gevormde wit geplamuurde muren die worden afgewisseld met moderne lijnen.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa's om dit te ervaren
Trend 4: patronen en kleuren (Afbeelding: De Denkende Reiziger)

Hier zijn ze niet bang geweest om kleur te gebruiken, al springt het niet uit de band; de serene omgeving is altijd in het achterhoofd gehouden. De villa ligt namelijk op een fijne pittoreske plek op Sicilië in Italië, met uitzicht op de meest tot de verbeeldingde kunstlijnen van het eiland.

Trend 5: natuurlijke materialen en objecten

Villa: Casa Mana

We willen onze verbinding met de natuur versterken en dat doen we onder andere door ons te omringen met natuurlijke materialen en objecten. Denk steen, terracotta, marmer, klei en hout voor meubilair, vloeren en badkamers. Maar ook natuurlijke vormen en objecten van kristal zien we veel terug. Casa Mana is een oude sfeervolle finca op Mallorca.

Dit zijn de interieurdesigntrends van 2022 en de mooiste villa's om dit te ervaren
Trend 5: natuurlijke materialen en objecten (Afbeelding: De Denkende Reiziger)

De boerderij ligt aan de voeten van de kleine boerderij Serra de Tramuntana in het binnenland van de Spaanse en gasten zijn vrij om het fruit en de groenten die er worden verbouwd te plukken. De villa is compleet verbouwd en heeft een echte landelijke, aardse sfeer door de oker muren, natuurstenen vloeren en rustieke balkenplafonds. Het zijn allemaal authentieke geschiedenis van Casa Mana.

Wil je meer informatie over de villa’s? Ze zijn te huur via luxevillaspecialist De denkende reiziger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

De interieur design trends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren