Deens keukendesign van uno form komt naar België

Stephan Nimmegeers (54) en Wim De Block (40) geen vorm in Nazareth. ‘Voor mij was de kennismaking met uno form liefde op het eerste gezicht. Ik zag de keukens voor het eerst in een showroom in Oslo en was op slag verliefd op het unieke design, de perfecte afwerking en de kwaliteitsvolle materialen. Ik zocht direct contact met het hoofdkantoor in Kopenhagen bij mijn terugkomst. Een jaar later gaat mijn droom al in vervulling en kan ik samen met Wim uno form op de Belgische markt volgens’, vertelt Stephan Nimmegeers – voerder zaak showroom uno form. Om de competenties verder te versterken Linde Braecke als interieurontwerper.

Van de kelder naar de keuken

In 1968 vond Arne Munch (1925 – 2010), oprichter van uno form, dat het tijd werd om Deens design zoals we dat uit de midden in de eeuw kennen (denk aan: Carl Hansen & Søn, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner van Finn Juhl) door te trekken naar de keuken. De keukens uit die tijd werden als één pakket bij een woning verkocht. Er was weinig bewegingsvrijheid en vooral geen originaliteit. Vanuit zijn kelder in Lyngby, Denemarken, ontwierp Arne Munch zijn oorspronkelijk keuken, de klassieke keuken.

Eén vorm – uno vorm

De ‘Classic’ heeft een basis uitstraling met kubische elementen en een hoge plint, waardoor de ruimte volledig benut kan worden. Arne Munch ontwierp een kubus van 60 x 60 x 60 cm die op talloze manieren te combineren leidt tot een schat aan nieuwe mogelijkheden. Zowel visueel als functioneel.

Vandaar ook de naam van het merk uno vorm. Die ene vorm is wat het merk uno form bracht tot de ervaren, Scandinavische keukenmaker die het vandaag de dag is.

Omringd door mooie, originele designmeubelen vond Arne Munch het natuurlijk om ook esthetisch meubeldesign te tonen in de keukenproductie. Zo bracht een Italiaanse bank in Arne Munch een woonkamer hem op het idee van de specifieke lamellenfronten van uno form die op hun beurt keukengrepen overbodig geworden door – een van zijn revolutionaire revolutionaire.

Een uitgekiende ontwerpfilosofie

‘Het is niet over mainstream minimalisme maar om het creëert van iconische, tijdloos keukens”, klinkt het bij uno form. Krachtige details komen prachtig tot hun recht tegen een eenvoudige en verbeterde achtergrond. in het kleinste detail met de hand, oog en het hart gecontroleerd vanuit hun werkplek in Farsø, Denemarken en voldoet aan strenge kwaliteitseisen.’

Van Denemarken tot België

uno form opent haar eerste Belgische showroom in Gent en dan zullen de handgemaakte keukens in ons land in levende lijve te bewonderen zijn.

Peter Bisgaard, Sales Director, uno form licht enthousiaste toe: ‘Ik ben bijzonder fier dat we onze allereerste buitenlandse showroom openen in Gent. Een stad die bekend staat voor haar eigen snellere creativiteit en die net als onze keukens, menig hart doet slaan. Voor uno vorm deze opening een belangrijke stap in de verdere expansie van het merk buiten Scandinavië. Gent is onze eerste showroom in België maar we bekijken op dit moment ook mogelijkheden in Brussel en Antwerpen.’

Klassiek en Kopenhagen

De Classic keuken, getekend uno form

De ‘Classic’ keuken herken je aan haar tijdloze uitstraling met kubistische elementen, unieke lattenfronten en hoge plint.

Het Classic ladeblok getuigt van de hoge kwaliteit van de keuken. portret de hoogte een uniforme look. De horizontale profiellijsten sluiten mooi aan bij de deuren. De ladefronten zijn gemaakt van massief hout en kunnen optioneel ook worden afgewerkt met hoogkwalitatief laminaat. De lattenfronten zijn voorzien van een sponning, wat zorgt voor een goede afdichting en een mooie vorm. Het schuine kant zorgt voor een perfecte grip, grove handgrepen overbodig zijn.

De voorkant van het corpus van de Classic wordt afgewerkt met een massief frontframe. Een perfecte combi met het moderne melamine corpuselement. Alle verbindingen zijn afgeleide verbindingen, snelle een robuuste corpusconstructie, ontstaan ​​voor onmiddellijk gebruik.

De Copenhagen keuken, getekend uno form

‘De ‘Kopenhagen’-keuken herken je aan de compromisloze materiaalkeuze in combinatie met een scherpe esthetiek, ontwerpoplossingen en ingenieuze – en vooral ook duurzame – functionaliteit’, klinkt het.

De ladefronten en alles wat verder overbodig is voor het ontwerp werden weggenomen. Dit vormconcept zorgt ervoor dat je alleen de kern overhoudt: een open, genadeloos naakt karkas dat tot op het bot is opengesneden en volledig blootligt.

bouwhuisontwerp

Next Post

Dankzij Philips MyCreation van Signify ontwerp je zelf originele, duurzame 3D-geprinte armaturen

Fri Apr 22 , 2022
Signify, de wereldleider in verlichting, lanceert vandaag in Nederland, Denemarken en Zweden het bijzonder concept van Philips MyCreation. Met deze tool kan je persoonlijke touch aanbrengen in je interieur unieke, zelfontworpen 3D-geprinte armaturen, gemaakt van herbruikbaar en hergebruikt materiaal. Philips MyCreation wil inspireren met schitterende ontwerp en duurzame armaturen van […]