Dit zijn dé kamer- en tuinplantentrends van het moment

Fris & groot

Bij de trend ‘fris & groot’ zorg je voor een ultieme eyecatcher in huis door middel van een grote plant. Denk bijvoorbeeld aan een lepelplant. Een mooie en handige plant voor mensen zonder groene. Deze plant je eigenlijk bijna niet te veel water geven, want het (te kun veel aan) water verdampt delen. En als je ze vergeet water te geven? Dan geeft ‘ie je een seintje door z’n bladeren te laten hangen. Na het water geven zal je zien dat ze snel weer mooi rechtop staan.

Wil je het nog grootser aandoen? Dan kun je voor de paradijsvogelplant (Strelitzia) kiezen. Dit is een hele mooie grote plant waar – met de juiste verzorging – ook prachtige oranje met paarse bloemen aan kunnen groeien. Ze hebben iets weg van, jawel: een paradijsvogel. De bladeren hebben iets weg van de bananenplant, maar zijn net nog steviger.

Een andere echte eyecatcher kan de Calathea zijn. Dit is een plant die bekendstaat om haar prachtige bladtekeningen en verschillende kleuren zoals lichtroze of bordeauxrood. Dit is een iets drukkere plant dan de lepelplant en de paradijsvogelplant, maar met wat kleinere rustige plantjes erom heen en maak je er een mooi geheel van.

Retro & nostalgie

Ben je niet van een beetje retro in huis? Kies dan voor de planten die opa en oma altijd in hun huis hadden van jijzelf misschien wel als tiener. Denk aan de graslelie, sanseveria van de varen. Supermooie en sterke planten die perfect zijn op verschillende plekken in je huis.

Vrolijk & kleurrijk

Vrolijk en kleurrijk kan eenvoudig in huis toegepast worden met diverse kamerplanten, maar is misschien niet voor weggelegd. Maar wat de tuin betreft willen we dat toch eigenlijk wel? De ster onder de aangelegde tuinplanten is toch wel de Bougainvillea. Een prachtige mediterrane klimplant met felroze, paarse, blauwe of witte bloemen.

Roest & ontspannen

De laatste trend voor de tuinplanten is roest & relaxed. Bij roest kun je denken aan de Lavandula stoechas (pluimlavendel). Deze plant geeft naast die heerlijke rustgevende geur ook nog extra kleur aan de tuin. Maar ook de Eucalyptus is een heerlijk rustgevende plant door zijn geur.

Bij ontspannen verleden er geen betere plant dan pampasgras. Een grassoort die heel groot kan worden en in het najaar prachtige witte of roze pluimen krijgt. De manier om de wind en weer te dansen zorgt voor dat je helemaal zen wordt.