Een regendouchekop installeren

Met alle verschillende douchekoppen die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het overweldigend zijn om de beste te kiezen. Een modernere optie die luxe badkamers siert, zijn regendouchekoppen. Deze zijn meestal groter dan de gemiddelde douchekop, ze hebben meer gaten voor de waterstroom en geven je veel meer dekking tijdens het douchen. Dus als je hebt besloten om je douche een update te geven door een regendouchekop aan te schaffen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Leren hoe je een regendouchekop moet vervangen is niet moeilijk, maar essentieel om te doen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten more than het installeren van een regendouchekop in het plafond, evenals essentiële zaken waar je op moet letten met betrekking tot regendouchekoppen.

Wat is een regendouchekop?

10 eerste, als je er nog nooit van hebt gehoord, vraag je je misschien af ​​wat een regendouchekop is om mee te beginnen. Dit zijn enkele van de vele opties waaruit u moet kiezen als het tijd is om uw badkamer te upgraden.

About het algemeen zijn deze douchekoppen veel groter dan gemiddeld, satisfied een lengte van 6 inch en meer. Dit betekent dat je tijdens het douchen veel meer h2o hebt, waardoor je je hotter en meer ontspannen voelt tijdens het douchen. Regendouchekoppen kunnen aan het plafond of aan de muur worden gemonteerd. Sommige zijn multifunctioneel en andere hebben zelfs een further handdouche. De added functies die je krijgt satisfied je regendouchekop, bepaal je zelf!

Wat te Zoeken

regendouche

Als je eenmaal hebt besloten dat een regendouchekop de beste optie is voor je badkamer thuis, is het essentieel om enkele van de verschillende conditions te overwegen die nodig zijn om de juiste beslissing te nemen voor het aanschaffen van een nieuwe douchekop.

 • Wandmontage vs. plafondmontage: Regendouchekoppen kunnen aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd. U kunt speak to opnemen fulfilled een loodgieter om te zien of het sanitair van uw badkamer geschikt is voor douchekoppen voor plafondmontage. Als dat het geval is, kun je er een krijgen die aan een douchearm moet worden bevestigd. Kies anders een regendouchekop voor wandmontage.
 • Maat: Zoals we al eerder zeiden, hebben regendouchekoppen de neiging om te verschillen van andere soorten vanwege hun grootte. Ze hebben een grotere diameter dan verschillende soorten douchekoppen, waardoor je meer h2o kunt krijgen. Mensen geven de voorkeur aan deze optie omdat deze douchekoppen meer ontspannend en hotter zijn in de koude wintermaanden. U moet echter wel rekening houden satisfied de grootte, vooral als u een kleinere badkamer of badkuip heeft. Regendouchekoppen hebben meestal een diameter van tussen de 6 en 10 inch. Een andere reden waarom u rekening moet houden met de grootte, is dat regendouchekoppen beter werken als er veel waterdruk is. Dus als je huis niet zoveel waterdruk heeft, moet je misschien een kleinere douchekop kiezen.
 • Spray instellingen: Dit is ongetwijfeld een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je je douche wilt personaliseren, is het essentieel om een ​​douchekop fulfilled meerdere straalsoorten te vinden. U kunt heerlijk ontspannen douchen als u er bijvoorbeeld een kiest fulfilled meerdere massagestanden. Enkele van de duurdere opties zijn sproei-instellingen zoals therapeutic massage en mist. Als straalinstellingen echter niet jouw ding zijn, kun je altijd een regendouchekop kiezen die het absolute bare minimum biedt.
 • Af hebben: De volgende factor is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je iets wilt dat langer meegaat en efficiënter is, dan kun je overwegen om een ​​regendouchekop en douchearm aan te schaffen die gemaakt zijn van staal of messing. Er zijn ook regendouchekoppen gemaakt van Ab muscles-kunststof, maar deze zijn meestal niet de meest uitstekende kwaliteit. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een ​​regendouchekop te krijgen die earlier bij de relaxation van de badkamer, maar dit is niet zo belangrijk. Zorg ervoor dat u iets vindt dat lang meegaat en dat het werk doet.

Een regendouchekop installeren

Regendouche

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede regendouchekop, is het tijd om te bespreken hoe je een regendouchekop installeert. Of je er nu een wilt installeren of wilt leren hoe je een regendouchekop moet vervangen, dit zijn de basisstappen die je moet nemen.

10 eerste moet je ervoor zorgen dat je een verstelbare sleutel, emmer en loodgieterstape hebt. Voordat je begint, is een goede vuistregel dat je de watertoevoer thuis moet afsluiten voor het geval je per ongeluk de douche aanzet.

 1. Begrijp om te beginnen dat douches warme en koude toevoerleidingen hebben die naar de regelklep komen. Dan zal het drinking water doorway de douchearm omhoog komen en by means of het hoofd naar buiten. Zo zijn de douchearm en het hoofd gescheiden.
 2. Commence achieved het verwijderen van de douchekop die je al hebt. Ook als je overstapt op een regendouchekop, hoeft dit niet al te moeilijk te zijn. Mogelijk moet u de verstelbare sleutel gebruiken. Het is misschien een goed idee om je emmer te pakken voor het geval je drinking water moet opvangen.
 3. Verwijder vervolgens de douchearm terwijl u een doek gebruikt om deze onderdelen te beschermen tegen beschadiging door sleutels.
 4. Pak de tape van je loodgieter en wikkel deze om de draden om lekken te voorkomen en zodat de draden niet uitrafelen.
 5. Schuif de ring die het gat in de muur verbergt, de flens genaamd, in excess of de douche-arm. Plaats het dan in het druppeloor en draai het achieved uw hand wide.
 6. Nu is het tijd om de regendouchekop te installeren. Plaats het fulfilled uw hand of een sleutel op de douche-arm en draai het broad. U kunt nu eventuele additional loodgieterstape die zichtbaar is van de douchearm verwijderen.
 7. De laatste stap omvat het inschakelen van de watertoevoer van uw huis, zodat u kunt zien of er lekken zijn.

Deze stappen zijn niet moeilijk te volgen, zelfs als u geen specialist bent. Als iets je echter verwarrend lijkt, kun je make contact with opnemen achieved een loodgieter, zodat je je regendouchekop niet verpest.

Een aan het plafond gemonteerde regendouchekop installeren?

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een ​​regendouchekop voor plafondmontage te krijgen, die hen de ultieme regenervaring zal bieden. Het installeren van een regendouchekop aan het plafond is echter ingewikkelder omdat je een deel van de muur moet verwijderen, dus misschien wil je een qualified deze voor je laten installeren. Dit is ook zo dat er niets met uw muur gebeurt. Maar als u zeker bent van uw capaciteiten, kunt u als volgt een aan het plafond gemonteerde regendouche installeren.

 1. Eerst moet u de schroeven op het drop-ear verwijderen. Haal dan het fall-ear en de pijp eraf. Neem vervolgens de plastic pijp – PEX – plaats er een krimpring op terwijl je een krimptang gebruikt om hem op te zetten.
 2. Neem je boormachine en maak een gat in het bovenste deel van je muur voor de PEX.
 3. Pak loodgieterstape om de fitting van de douchekraan te wikkelen. Vervolgens wilt u uw PEX-buis nemen en deze vastzetten in het gat dat u hebt gemaakt en de klep. Mogelijk moet u een sleutel gebruiken om ervoor te zorgen dat de buis goed vastzit.
 4. Gebruik een krimptang om deze PEX-buis in een hoek van 90 graden te krimpen en knip vervolgens een andere af die zich over de douche uitstrekt. U wilt ervoor zorgen dat er een kruisbeugel is waar de elleboog satisfied hangend oor is. Bevestig vervolgens de buis aan de beugel. U wilt ook klemmen nemen en deze op de leidingen plaatsen om te voorkomen dat ze gaan trillen.
 5. Pak een afgedopte pijpnippel en installeer deze in het hangende oor. Schakel vervolgens de watertoevoer van uw huis in om te zien of er lekken zijn.
 6. Nu kunt u de muur en het plafond sluiten. Houd de dop op de pijpnippel en installeer de douche-arm en regendouche niet totdat u klaar bent met de renovatie. Vervolgens kunt u de douchearm monteren. De andere stappen die nodig zijn om de regendouchekop op de buisnippel te installeren, zijn dezelfde als de douchekop voor wandmontage.

Nogmaals, het maken van een plafondmontage is veel complexer en kan beter aan de experts worden overgelaten. Het verwijderen van een deel van de muur kan voor sommigen lastig zijn. U wilt er ook zeker van zijn dat het sanitair van uw huis geschikt is voor een regendouchekop voor plafondmontage.

Wat u moet weten about het installeren van een regendouchekop

Regendouchekop

Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten wanneer u uw regendouchekop installeert.

 • Wees niet bang om een ​​professional in te huren. Hoewel we allemaal graag geld besparen waar we kunnen, kan het installeren van een regendouchekop moeilijk zijn als je geen qualified bent. Dit is vooral het geval als u een douchekop aan het plafond wilt installeren. Misschien heeft uw badkamer niet het juiste sanitair voor de aan het plafond gemonteerde douchekop. Misschien wilt u een skilled inschakelen voor een second belief en zelfs helpen bij het installeren ervan.
 • Bewaar alle stukjes die je hebt verwijderd. Het kan ook een goed idee zijn om alle overgebleven stukjes te bewaren of die je hebt verwijderd toen je klaar bent achieved het installeren van de regendouche. Dit is simpelweg omdat je in de toekomst misschien opnieuw moet verbouwen of repareren, en als je die stukken bij de hand hebt, zul je zeker hoofdpijn besparen.
 • Zijn er dubbele douchekoppen? Dubbele douchekoppen kunnen al dan niet more stappen vereisen om te installeren. Lees ons artikel over het installeren van dubbele douchekoppen.
 • Allow op lekken. Een van de belangrijkste dingen die u moet doen bij het installeren van de regendouchekop, is controleren op lekken. Zorg ervoor dat er nergens h2o lekt als je hem weer aanzet. Als u merkt dat er ergens drinking water lekt, moet u mogelijk meer loodgieterstape toevoegen, de douchekop opnieuw aansluiten en vastdraaien achieved de verstelbare sleutel. Kijk of de tape uitsteekt, en als dat zo is, wil je de tape op de juiste manier opnieuw doen. Als al deze functies precies zijn geïnstalleerd zoals ze zouden moeten zijn, is het misschien tijd om de douchearm te vervangen, omdat dit een teken van beschadiging of slijtage kan zijn.
 • Begrijp dat groter niet altijd beter betekent. Bijvoorbeeld, zou je geïntrigeerd kunnen raken door zijn allure fulfilled een regendouchekop, aangezien deze douchekoppen veel waterdekking bieden. Maar houd er rekening mee dat een grotere douchekop meer water nodig heeft, wat betekent dat je tijdens het douchen misschien niet veel waterdruk krijgt. Dus als je iemand bent die liever wat waterdruk heeft tijdens het douchen, kun je overwegen een regendouchekop te nemen die kleiner is en minder sproeiers heeft.
 • Hoe hoog moet een regendouchekop worden geïnstalleerd? Ten slotte is het essentieel om bij de installatie rekening te houden met de hoogte van de douchekop. U moet ervoor zorgen dat het plafond van uw douche hoog genoeg is als u een aan het plafond gemonteerde regendouche wilt hebben. Er moet ongeveer een voet afstand zijn van het plafond tot de douchekop. Een goede vuistregel is om het 3 inch boven het hoofd van de persoon te plaatsen. Dit hangt natuurlijk allemaal af van hoe lang de gebruiker is, maar u wilt er toch zeker van zijn dat de persoon comfortabel onder de douchekop kan komen. Bekijk douchekoppen voor lange mensen.

Conclusie

Als je iemand bent die van luxe douches houdt, heb je waarschijnlijk gehoord van regendouchekoppen en droom je ervan er een te hebben. Er zijn echter veel dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een regendouchekop aanschaft, en deze zijn misschien niet de beste opties voor sommige badkamers. Afhankelijk van of u een aan de muur of aan het plafond gemonteerde douchekop wilt, zal het sanitair van uw badkamer een grote rol spelen. Maar als u ervoor kiest om een ​​van deze douchekoppen te nemen, zult u zeker geen spijt krijgen van uw keuze na een ontspannende en warme douche.

Lees ook:

SparkPod Douchekop Beoordelingen

zijn Waterpik douchekoppen goed?

douchekoppen met schuifbalk

Rainspa douchekop

druipende douchekop fix

beste moen douchekoppen

douche luidsprekerkop

hoe maak je een douchekop schoon achieved bleekmiddel?

delta douchekop beoordelingen

bronnen

https://www.lowes.com/n/how-to/how-to-set up-a-rain-shower-head

https://www.sunrisespecialty.com/how-to-install-rain-shower-head

Leave a Reply