Faye Toogood introduceert nieuwe Dough keramiek collectie

Deegkeramiek ontworpen door de Britse ontwerpster Faye Toogood

De Britse ontwerper Faye Toogood is waarschijnlijk het meest bekend om haar Roly-Poly-meubelstukken, die hun weg hebben gevonden naar een reeks gerenommeerde interieurprojecten en privéwoningen. Haar werk omvat meubelontwerp, kleding en sinds kort ook huishoudelijke artikelen. Haar minimale en sculpturale objecten zijn gedurfd, maar passen toch in zoveel verschillende stijlen

Deeg keramiek is de meest recente toevoeging aan de Faye Toogood-portfolio van unieke en baanbrekende ontwerpen. De keramische serie bestaat uit een mok, kan, schaal, schaal, vaas en middelpunt, die allemaal handgemaakt zijn en geïnspireerd op de vorm of het rijzende deeg.

Een serie keramiek die naadloos past op de Roly-Poly eettafel

De nieuwe collectie deegkeramiek is gemaakt rond de Roly-Poly-esthetiek waar Faye Toogood het meest bekend om staat. De keramiekserie moest naadloos op de Roly-Poly-tafel worden gebruikt en de ontwerpen werden gemaakt om hand in hand te gaan met de producten in die reeks, vandaar het extra grote, mollige en uitpuilende uiterlijk van de producten.

De Dough mok, mijn nieuwe favoriet van Faye Toogood

Voor het ontwerp van de Dough mok wilde de Britse ontwerper extra aandacht besteden aan de details in het simpele ritueel van het drinken van een kopje thee. De vormen en rondingen op deze beker maken het zo mooi. De Dough-mokkenset is mijn persoonlijke favoriet uit de collectie enzovoort met de prachtige Faye Toogood-designeresthetiek.

Gemaakt in Toogood Studio in Londen en geglazuurd in Portugal

De keramische stukken in de collectie zijn verkrijgbaar in crème of houtskool en hebben een zeer eenvoudige ontwerpesthetiek zonder details of decoratie, wat niet nodig is met zulke gedurfde vormen. Het glazuur heeft een zachte glans en ziet eruit alsof het geverfd is. Het keramiek zelf wordt vervaardigd in de Toogood-studio in Londen, terwijl het glazuurproces wordt gedaan door ambachtslieden in Portugal. Een mooie samenwerking tussen getalenteerde makers.

Leave a Reply