Flexibele multifunctionele ruimtes ontwerpen

afbeelding-158-3

Als design and style-construct bedrijf werken we vaak met drukke gezinnen. Dit betekent nieuwe of andere hobby’s, sportactiviteiten, groeiende vriendenkringen, nieuwe of andere behoeften aan speelgoed/opbergers, verhoogde behoefte aan privacy, enz. Voor stellen of individuen kan dit betekenen dat ze ouder worden, een logeerkamer hebben voor een ouder of in -wet in het huis wonen, of wens om een ​​inkomen-genererende ruimte toe te voegen.

We doen vaak masterplanning voor twee tot drie fasen, die 5 of meer jaar later kunnen zijn. Niemand kan in de toekomst kijken, dus hoe moet je de planning van ruimtes aanpakken als mensen of gezinnen groeien/veranderen? Behoeften zullen ongetwijfeld veranderen, en we zijn misschien niet in staat om ons volledig te realiseren hoe we alles vooruit kunnen plannen, waardoor het opnemen van kamers met meerdere ruimtes een enorm voordeel is voor uw ontwerpdoelen op de lange termijn. Hieronder zullen we ingaan op hoe u uw bestaande vierkante meters kunt voorzien van multifunctionele ruimtes.

Cerise 2016 Office 1-6 - 966px

Algemene suggestions voor het maken van multifunctionele ruimtes

• Overweeg ingebouwde opbergers en bureaus, zodat het vloeroppervlak kan worden gebruikt voor andere meubels en apparatuur.

• Gebruik multifunctionele meubels zoals een opklapbed of slaapbank, opbergpoef of accenttafels die ook als excess zitplaats kunnen dienen.

• Overweeg het gebruik van schuifdeuren of schermen fulfilled meerdere panelen om ruimtes te verdelen of te combineren.

• Wees realistisch. We zien veel “alles in één” kamers online die eruit zien als wasruimte / kantoorcombinaties. De meeste gezinnen en drukke stellen hebben de meeste dagen de was te doen. Het is moeilijk om in de werk-mindset te komen als je je klusjes in je ooghoeken hebt.

Wat is een recreatieruimte of een polyvalente ruimte?

Een recreatieruimte kent vele namen. Multifunctionele ruimtes, vaak aangeduid als flexibele ruimte, flexruimte, bonusruimte, recreatieruimte of familiekamer zijn doorgaans ruimtes fulfilled meerdere toepassingen. Deze ruimtes hebben vaak added opslagruimte, zoals reksystemen, kunnen ook dienst doen als kantoor aan huis en een plek voor gasten die overnachten, of fungeren als gastheer voor speciale gelegenheden, omdat ze further zitkamer en vloeroppervlak kunnen bieden.

Flexibele kamerideeën voor gezinnen

• Kinderkamers

 • System 10 minste een groot mattress, aangezien de meeste tieners vrij snel uit een tweeling zullen verouderen.

 • Overweeg een onderschuifbed of een hoogslaper fulfilled neerklapbare stoelen eronder voor al die logeerpartijen.

 • Al dat speelgoed zal ooit weg zijn, dus houd opbergoplossingen eenvoudig en goedkoop – ze kunnen ook tegen een stootje!

Afbeelding-65-65 - 966px

• Mudroom & Wasserij

 • Deze functies zijn great te combineren.

 • Je familie zal altijd komen en gaan en moet kleding en beddengoed wassen.

 • De afmetingen van apparaten zijn universeel en zullen niet snel veranderen, dus ga ervoor als het gaat om het installeren van kasten en een aanrechtblad om te vouwen/sorteren.

 • Overweeg andere locaties voor uw bijkeuken en wasruimte als het niet mogelijk is om de twee te combineren. Bijvoorbeeld mudroom-achtige opslag kan doorway elke buitendeur gaan, zoals in een daglichtkelder, naast de zijdeur of een garage-ingang. Wasgoed kan ook gemakkelijk in grotere badkamers of kelders.

Zie ook: Klein maar krachtig: ideeën voor kleine portieken die je in elk huis kunt persen

• Keuken en eetkamer

 • Het open up strategy is nog steeds de gouden standaard voor een verbouwing op de begane grond en maakt het mogelijk om een ​​eettafel in verschillende ruimtes in de buurt van de keuken te plaatsen.

 • Bedenk waar het kantoor aan huis moet komen. Vaak is de keuken hiervoor de beste plek.

 • Overweeg waar kinderen projecten/ambachten/huiswerk doen. Als kinderen jong zijn, dan gaan er nog vele jaren vooruit om hiervoor ruimte nodig te hebben.

 • Als u onlangs bent verhuisd naar een ouder huis fulfilled meerdere eetkamers of als u voornamelijk gasten ontvangt op het eiland of buiten, overweeg dan om de formele eetkamer te gebruiken als uw multifunctionele ruimte.

Zie ook: Open up plattegrond decoreren

afbeelding-140-7-1

• Mediakamer, Speelkamer, Familiekamer

 • Deze activiteiten zijn goed te combineren. Vaak eindigen kelderverbouwingen als multifunctionele ruimtes of “Rumpus-kamers” waar de tieners al hun tijd doorbrengen en de volwassenen de woonruimte op de begane grond krijgen.

 • Plan gemakkelijk verplaatsbare meubels om plaats te maken voor bordspellen, forten bouwen of theekransjes. Elke activiteit die de hele kamer in beslag kan nemen.

 • Weeg de voor- en nadelen van bepaalde meubels af op foundation van uw hobby’s/levensstijl. Koop geen enorme salontafel voor je multifunctionele ruimte als je hem vaak moet verplaatsen om ruimte te maken voor yogamatten of fitnessapparatuur.

 • Schuifschermen of een scheidingswand kunnen worden gebruikt om indien nodig een eigen logeerkamer te creëren, maar bieden niet veel privacy als de helft van de ruimte wordt gebruikt als muziekkamer.

Zie ook: Wallingford Kelder Remodelleren

Hopelijk begrijp je nu dat het doel van elke kamer in je huis de komende jaren een paar keer zal veranderen. Dit is precies waarom we zoveel nadruk leggen op universeel design. U kunt het beste een voorsprong nemen doorway call op te nemen met een ontwerpteam dat u kan helpen het universele ontwerp te krijgen dat uw huis nodig heeft voor de vele veranderingen die binnenkort zullen komen. We raden aan om minstens anderhalf jaar van tevoren contact op te nemen voor de meest soepele en best voorbereide verbouwingservaring.

Leave a Reply