GEPROEFD. The Black Knife van Yanaika in Wellen: klaar voor de Michelingids? (Wellen)

Het zwarte mes, het zou de titel kunnen zijn van een whodunnit van Agatha Christie, maar zoek de verklaring niet in de crimisfeer. “We wilden een jonge, eigentijds klinkende naam. Tijdens een brainstormsessie kwam ik samen fulfilled mijn zakenpartner Niels Vranken hier uit”, zegt Yanaika. Heel wat tv-kijkers kennen misschien nog van het VTM-programma Mijn Cafe, waarin ze in 2008 op de tweede plaats eindigde. Drie jaar werd later uitgeroepen tot Ladychef van het Jaar.

Haar culinair parcours is behoorlijk gevarieerd. In Hasselt opende ze Exquisa, waar ze bekend werden om haar aardappelgerechten. Daarna werkte ze in loondienst, onder meer in Le Petit Belge (Maasmechelen) en Gusto (Genk). Omdat ze weer op eigen benen wilde staan, opende ze The Black Knife: ze brengt er een keuken die ze als Frans-Belgisch omschrijft. Yanaika heeft ambitie en liet zich al ontvallen dat ze voor een Michelinster wil gaan.

legt ze lat behoorlijk hoog, maar de geen twijfel dat ze kan koken. In vergelijking fulfilled een bezoek van enkele jaren aan Gusto heeft zelfs geleden progressie geboekt. Meer finesse, meer uitgepuurd. Dat merken we al bij de amuses: een erg smaakvol krokantje met grijze garnalen, tartaar van tonijn en een wafeltje van kippenvel, gevuld achieved een mousse van Reypenaer (kaas).

Het nagerecht: echt iets voor zoetekauwen.

Het nagerecht: echt iets voor zoetekauwen. © luc daelemans

We kiezen voor het lunchmenu en gaan van begin fulfilled een stuk beetgare bloemkool satisfied kokkels in mosterdsaus, gedresseerd met een crème van hazelnoot en gel van madera. Inventief en lekker gerecht. Het ontstaan ​​dan: vijf botermalse plakken van Iberisch varken in een zachte vleesjus achieved – verrassend – aubergine en dikke tuinbonen. Werkelijk niets op aan te merken. Ook in het nagerecht toont ze haar kunnen satisfied een illusie: een ideal geïmiteerde kers, gevuld met mascarpone. Daarnaast puntjes kersengel en smeuïg ijs van violetjes. Echt iets voor zoetekauwen.

We zijn er te gast de dag na de opening. Dan is het nog wat zoeken en proeven Dat blijkt in de bediening, maar Yanaika toont alvast dat ze klaar is voor een vermelding in de gidsen.

1. De halfopen keuken bevindt zich in een zwart frame satisfied grote glaspartijen. Knap. In het minimalistische interieur springen vooral de stoelen fulfilled oudroze stofbekleding in het oog.

2. Op de kleine wijnkaart (16 wit en rood, 1 rosé) variëren de prijzen van 35 tot 125 €. Enkele referenties van het Italiaanse topdomein Gaja. Geen wijnen for each glas, alleen wijnarrangement.

3. Yanaika kiest voor twee formules: een lunchmenu van 3 gangen (45 €) en een menu van 5, 6 of 7 gangen (85, 95 of 115 €). “Geen à la carte, zo kan ik gericht inkopen. Ik ben naar Zero squanderzo weinig mogelijk afval.”

praktischadres

Plattestraat 41, Wellen

Open

di-vr 12 en 18.30 uur, za 18.30 uur

Facts

www.theblackknife.be

0472/97.59.25

bouwhuisontwerp

Next Post

Accessoirescollectie Geesa ontvangt erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) voor

Fri Jun 10 , 2022
De badkamer meer een echte leefruimte en ontstaat andere eisen aan het ontwerp en aan het gebruik van badkameraccessoires. Satisfied dat in gedachte heeft Geesa haar nieuwste collectie Leev ontwikkeld. De basis van deze accessoirecollectie is een esthetisch planchet, dat uit één aluminium is gevormd. Het planchet is te verrijken […]