Gestroomlijnde keuken uit eik | Imagicasa

Nordiska maakt kwalitatieve keukens op maat die geworteld zijn in Scandinavisch design. Niet alleen hun ontwerpen getuigen van een vernieuwende blik, maar ook hun methodologie laat een frisse wind door het keukenlandschap waaien. Imagicasa aanvraag haar hart aan de keuken die Nordiska voor architect Henrik Schulz bouwde.

Vanuit passie groeit kwaliteit. In het geval van Nordiska zorgt hun passie voor tijdloos keukendesign dat het kloppend hart van elke woning wordt. Vanuit Göteborg, Zweden worden hun keukens volledig op maat van de cliënt gemaakt. Opmerkelijk aan hun manier van werken is dat alle contact digitaal verloopt en het bedrijf niet afhankelijk is van natuurlijke locaties om je keuken te ontwerpen. Dankzij hun digitale strategie kunnen ze de prijs van hun prachtige keukens naar beneden drukken. Wat de stijl van de keuken betreft, ook daar laat Nordiska maximale ruimte voor persoonlijke inbreng. Zo kan je uit verschillende stijlen kiezen, gaande van een sterk afgelijnd minimalisme tot een traditionelere shaker kitchen. Daarbovenop is elk ontwerp beschikbaar in een kleur naar keuze en is het aanbod aan materialen enorm uitgebreid. De specifieke keuken die we hier willen belichten komt uit Nordiska’s houten assortiment. Meer bepaald het een ontwerp met eik en kalksteen dat zich in Villa Clara bevindt, de woning van architect Henrik Schulz. De warmte van het algemeen gekozen verleden perfect bij dere sfeer van het huis en de bosrijke omgeving. Daarbovenop is de kalksteen een welkome van het sterk aanwezige hout en samen vormen beide vormen de richtlijn van een uitnodigende ruimte. Het vijf meter keukeneiland is tevens het middelpunt van het hele huis en veel daglicht dat door de lichte gordijnen gefilterd binnenstroomt. De keuken bad dan ook in het licht en de ervaringen van de algemene lay-out van de woning als een van de openheid, de gezellige plek die er soms hangt.

Het vijf meter lange keukeneiland is het middelpunt van het hele huis.

Echter denkt Nordiska ook aan minder inhoudelijke onderdelen van een keuken, zoals de kraan bijvoorbeeld. Die is in dit geval gemaakt van prachtig koper van Vola. De combinatie van warmeeik, kalksteen en koper zorgt voor een aangename en kalme sfeer. Verder is het symmetrische en gestroomlijnde uitzicht van de keuken iets dat in alle ontwerpen van Nordiska terugkeert. Samen met de duidelijke kwaliteit van het materiaal en de installatie, is de herinneringswaardige esthetiek van de ontwerpen die het merk voor een lange tijd op de internationale kaart zet. Niet verwonderlijk dus dat hun keukens over stijlgrenzen heen plekken van geluk zijn waar bewoners en gasten gezellig kunnen samen zijn en culinair kunnen genieten.

Keukens van Nordiska zijn meer dan een ruimte om een ​​gerecht klaar te maken. Ze zijn het centrale punt van elke woning en een ontmoetingsplaats op ieder moment van de dag. Het brede aanbod aan stijlen en maatwerk tonen aan dat iedereen die graag thuis is, baat heeft aan een gedrag bij Nordiska. Wil je je laten door nog meer projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker op Instagramaccount Imagicasa Architectuur. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Andreas Sundgren

bouwhuisontwerp

Next Post

Denk aan de thee – De Groene Amsterdammer

Wed Apr 20 , 2022
‘De-escaleren’ had ik op de achterkant van een geschreven, ‘maar niet op je envelop. Duidelijk zijn. Niet overdreven veel woorden. Ook vragen stellen.’ Het is een van mijn blinde vlekken dat ik denk dat je altijd, alles, kunt oplossen door met elkaar te praten. Dat, als je het juiste zegt, […]