Hoe interieur en exterieur samensmelten

Ons huis en onze tuin zijn meer dan ooit leef- en leefplekken geworden. Binnen- en buitenruimte connecteren maximaal. Onze interieurs vergroenen, onze tuinen worden kamers. “Interieur en exterieur smelten samen tot één groen verhaal.”

De originele uitvinders van de city jungle? Dat zijn de hipsters van een paar generaties geleden, fulfilled hun sanseveria’s voor het raam, de geraniums op het balkon en de grote sierbloembakken als afscheiding tussen de leefruimtes. “De jaren 1980 van komaf achieved het textuur groen in de huiskamer”, Ingrid Nelissenvat IN-LIJN interieurarchitectuur een stuk interieurhistorie samen. “Begin jaren hebben we nog een hele tijd de geschreven, witte interieurs gekend. Alles moest zo schoon mogelijk ogen. Maar de laatste jaren kwam er toch opnieuw vraag naar meer gezelligheid in het interieur.”

Parallel ontwikkeld ook de behoefte aan meer groen in huis, stelt Ingrid Nelissen broad. “Planten creëren de warme, organische sfeer waar mensen in hun woning naar verlangen. De vergroening van onze interieurs hangt samen satisfied het feit dat de huis- en tuinbeleving enorm aan belang heeft gewonnen. De afgelopen jaren hebben we meer dan ooit in onze woning en tuin gewerkt en geleefd. Veel mensen hebben ook aanzienlijke ruimte in hun binnen- en buitenruimte.”

In recente nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt veel meer dan vroeger de verbinding gemaakt tussen interieur en exterieur, weet de interieurarchitecte. “Op grondplannen van in interieursimulaties worden grote planten ingetekend, de tuin wordt by using brede raampartijen naar binnen getrokken, het buitengevoel matcht achieved de woonbeleving binnen.”

Na de aanvraag, witte interieurs is er de laatste jaren toch nog vraag naar meer gezelligheid.

— Ingrid Nelissen, IN-LIJN

Groene beleving

Naargelang het kind interieur zijn er verschillende manieren om een ​​groene beleving te scheppen in huis, geeft Ingrid Nelissen aan. Een strak interieur krijgt vaak oversized statements: levensgrote planten of groene patio’s achieved een grote kurk- of olijfboom. In de landelijke interieurs wordt meer gewerkt met kleine composities: verschillende bloempotjes van hoog-laagvariaties die samen een geheel vormen. “Mooi groendecoratie vormt zich trouwens niet te tot de woonkamer. Een rij kruidenpotjes op het kookeiland geeft een groeneffect in de keuken. In donkere ruimtes als de badkamer zorgen kunstplanten voor sfeer, bijvoorbeeld in combinatie fulfilled een paar kaarsen. Met floraal behang ontwerp je een gezellige stadsjungle in eender welke ruimte. Een mooi hedendaags boeket, wederzijds geluk aan huis geleverd, is ook fast geluk.”

Karlien Heremans, interieur- en tuinarchitect en zaakvoerder van ontwerpbureau studio k, ziet dat de tuinarchitect tegenwoordig vaker van bij de start betrokken wordt in een bouwproject. “Interieur en exterieur smelten samen tot één groen verhaal, het zijn geen aparte werelden meer. Van een tuin kun je letterlijk letterlijk een huiskamer maken. Dat doe je doorway een aantal grote vlakken af ​​te lijnen, zoals het overdekte terras, de loungehoek of het zwemgedeelte. By means of beplanting voeg je daar een further dimensie aan toe: een heel dynamische laag satisfied een variëteit aan bomen, struiken, vaste planten en bolgewassen. Op die manier merk je elke 7 days wel iets nieuws op in je tuin wat bloeit, verdroogt of verkleurt.”

De natuurlijke, wilde tuin

Net als het interieur mag ook de tuin weer informeler en gezellig zijn, observeert de tuinarchitecte. “Een trending thema
is de natuurlijke, wilde tuin. Satisfied beplantingsconcepten kun je die glance & experience goed imiteren. Een kruidenrijk gazon geeft een divers, sfeerrijk bloemenstapijt. Of kies voor een bloemrijk grasland dat je maar twee per jaar maait. Daar kun je dan paadjes in maaien en hoekjes maken voor de kinderen om te picknicken of te spelen. Een sfeervol, huiselijk result creëer je achieved bomen van meerstammige heesters. Door de randen te vergroenen satisfied leibomen, leifruit, hagen of klimplanten schep je je eigen groene cocon.”

Grote potten fulfilled vaste planten van ingezaaide wilde mengsels zijn een mooie oplossing voor de kleinere tuin van het balkon, tipt Karlien Heremans. “Vaak zie je dat daarvoor is eenjarigen gebruikt. Wij raden doorlevende planten aan die een mooie continuïteit geven op je groene terras. Zo hoef je niet elk voorjaar opnieuw naar het tuincentrum te lopen.”

bouwhuisontwerp

Next Post

GEPROEFD. The Black Knife van Yanaika in Wellen: klaar voor de Michelingids? (Wellen)

Fri Jun 10 , 2022
Het zwarte mes, het zou de titel kunnen zijn van een whodunnit van Agatha Christie, maar zoek de verklaring niet in de crimisfeer. “We wilden een jonge, eigentijds klinkende naam. Tijdens een brainstormsessie kwam ik samen fulfilled mijn zakenpartner Niels Vranken hier uit”, zegt Yanaika. Heel wat tv-kijkers kennen misschien […]