Hoe u vocht in uw badkamer kunt voorkomen

Badkamers zijn vaak een probleemgebied voor mensen die final hebben van vocht in huis. Het zijn meestal de kleinste kamers in huis, maar ze zijn uitgerust fulfilled tal van voorzieningen die dagelijks stoom creëren en tot condensatie leiden.

Het vocht- en vochtigheidsniveau in uw badkamer is natuurlijk veel hoger dan in de kamers in de rest van het huis. Een vochtige badkamer is een groter probleem dan het lijkt. Vocht kan ervoor zorgen dat de afdichtingsmiddelen in badkamerarmaturen kromtrekken, waardoor uw muren en vloer worden blootgesteld aan eventuele lekken. Je merkt misschien dat dit gebeurt rond het terrible, het bathroom en de wastafel. Zodra dit gebeurt, is uw hele kamer vatbaar voor het ontwikkelen van schimmel, wat verdere verslechtering veroorzaakt.

Het goed ventileren van uw badkamer is belangrijk en kan de verspreiding van schimmel en vocht helpen verminderen. Hier is onze gids over hoe u vocht in uw badkamer kunt voorkomen.

Installeer een badkamerventilator

EEN badkamer afzuigkap kan helpen de hoeveelheid vocht die zich in de lucht ophoopt te beperken. Veel badkamers zullen al zijn uitgerust fulfilled een ventilator, maar het is gemakkelijk genoeg om te vergeten dat het er is en het te verwaarlozen! Afzuigventilatoren helpen de warme, vochtige lucht die in uw badkamer wordt gegenereerd te ontsnappen. Dit is vooral belangrijk als je geen badkamerraam hebt om te openen tijdens het baden of douchen.

Om het meeste uit uw afzuigkap te halen, zet u deze aan voordat u gaat wassen. Wat de meeste mensen vergeten, is dat ze het ook een tijdje moeten laten zitten nadat ze de badkamer hebben gebruikt. Na het douchen blijft het vocht in de lucht, dus daarna moet je afzuigkap aan blijven staan. Laat het ongeveer 20 minuten intrekken om de kamer te luchten en stoom te verwijderen.

Zorg ervoor dat je ook je badkamerafzuiging regelmatig schoonmaakt. Ze kunnen gemakkelijk stof verzamelen, waardoor de ventilator minder goed kan functioneren. Als je geen afzuigkap hebt, overweeg dan om er een te installeren.

  • Kubieke Voeten For every Minuut – CFM

Denk na around de grootte van je badkamer. In een grotere badkamer heb je meer lucht die moet worden afgevoerd. Afzuigventilatoren hebben beoordelingen op foundation van de hoeveelheid lucht die ze kunnen verschuiven. Deze beoordeling houdt rekening met de ‘kubieke voet for each minuut’ (ook bekend als CFM). Voor elke vierkante meter ruimte in uw badkamer heeft u minimaal 1 CFM nodig. Ventilatormaten beginnen bij 50 CFM. Bereken de grootte van uw badkamer in vierkante voet doorway de afmetingen te vermenigvuldigen – lengte x breedte. Als uw badkamer 10 x 8 voet is, is dat 80 vierkante voet. Je hebt dan een 80 CFM afzuigventilator nodig.

De plaatsing van uw afzuigkap zal bepalen hoe goed het werkt om vocht te verwijderen. Sommige badkamers hebben ruimtes die mogelijk een added ventilator nodig hebben. Overweeg eventuele nissen en hoeken die moeten worden afgedekt, zodat stoom uit elke ruimte in de kamer kan worden afgezogen.

Als u zich zorgen maakt in excess of uw afzuigventilatoren die er lelijk uitzien in uw badkamer, zijn er nieuwere ontwerpen beschikbaar. Sommige moderne afzuigkappen satisfied led-verlichting en discrete vlakke oppervlakken, terwijl andere verkrijgbaar zijn in donkergrijs.

Controleer uw badkamerramen

Veel van de eerste tekenen van condensatie en vocht in een badkamer beginnen fulfilled de ramen. Het kan zijn dat er zich plassen water rond de vensterbank vormen of dat er schimmel begint te groeien.

Als u condens op uw ramen ziet ophopen, moet u controleren of ze goed werken. Als de package rond het raam gebroken of vervormd is, isoleert het uw badkamer niet. Als dit het geval is, moet u mogelijk uw vensters repareren. Als u nog geen dubbele beglazing heeft, is dit een ideaal minute om een ​​upgrade te overwegen! Bij Cloudy2Very clear zijn we gurus in het bevestigen en installeren van dubbele beglazing. We kunnen defecte dubbele beglazing die condensatie veroorzaakt repareren, het probleem verhelpen en vocht in uw badkamer voorkomen.

Open up uw Home windows

Je zou in de verleiding kunnen komen om je badkamerdeur open te laten om de luchtvochtigheid daar te verminderen. Dit wordt echter niet aanbevolen, omdat de vochtige lucht zich dan alleen naar de ruimtes buiten uw badkamer verspreidt. Houd het in bedwang. Laat het eruit door het badkamerraam te openen en de ventilator te gebruiken voordat u gaat douchen.

Het huis verwarmen

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd, zijn er andere manieren om condensatie in de badkamer te voorkomen. Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude lucht – zonder dat het neerslaat om waterdruppels op uw oppervlakken te vormen.

Door uw huis de hele tijd op een constante temperatuur te houden, kunt u condensatie voorkomen. Het verhogen van de omgevingstemperatuur in huis is een effectieve manier om condensatie en vocht tegen te gaan. Achieved de stijgende energiekosten begrijpen we echter dat dit niet altijd een betaalbare optie is.

Voorkomen is het beste

De beste manier om vocht in uw badkamer te stoppen, is doorway te voorkomen dat het zich in de eerste plaats voordoet. Als je alle bovenstaande guidelines opvolgt, zou je de hoeveelheid vocht en condensatie moeten kunnen beperken:

  • Badkamer afzuigkap installeren – denk eraan om de plaatsing te overwegen, ze op de juiste manier te gebruiken en ze regelmatig schoon te maken.
  • Controleer je badkamerramen – dubbele beglazing vermindert condensatie bij volledige werking. Als uw dubbele beglazing defect is, zoek dan een reparatiespecialist zoals Cloudy2Obvious.
  • Zet je ramen open tijdens het douchen of baden – vertrouw er niet op de badkamerdeur open up te laten staan, want de vochtige lucht wordt dan eenvoudig naar andere delen van het huis geleid.
  • Verwarm het huis frequent – niet de meest betaalbare optie, maar warmere lucht voorkomt condensatie.

Hoewel de bovenstaande strategies zouden moeten helpen, wordt het voorkomen van condensatie gemakkelijker als u een aantal aanvullende maatregelen neemt:

Nadat u de badkamer hebt gebruikt, probeert u eventueel water of condens op uw oppervlakken, muren en vloeren op te dweilen. Dit vermindert het vochtgehalte in de kamer en betekent dat er geen h2o blijft hangen en bijdraagt ​​​​aan vocht. Om te voorkomen dat uw ramen bezwijken of bijdragen aan nog meer vocht, moet u ervoor zorgen dat uw ramen droog zijn.

  • Investeer in een ‘demistable’ spiegel

‘Fog free’ of ‘stoomvrije’ spiegels zijn een geweldige manier om condensvorming te voorkomen. Sommige hebben verwarmingselementen of slaan warm drinking water op achter de spiegel om condensatie tegen te gaan. Anderen hebben een anti-mist, polyester movie in excess of de bovenkant die voorkomt dat vocht bezinkt.

Een luchtontvochtiger zal werken om de luchtvochtigheid in uw badkamer te verminderen. Aan een elektrische luchtontvochtiger hoef je niet al te veel uit te geven deze zullen ook alleen maar bijdragen aan uw energierekening. Kleine, technologievrije luchtontvochtigers gebruiken vaak kristallen om vocht te absorberen. Deze kleinere luchtontvochtigers (of vochtabsorbeerders) werken goed in kleine ruimtes, en je zou er een paar in de badkamer kunnen plaatsen voor een maximaal impact.

Anderen gebruiken aerodynamische absorptietechnieken en hervulbare tabbladen. Vul uw ontvochtigingsinspanningen aan doorway de afzuigkap te gebruiken en uw raam open te laten.

  • Gebruik anticondensverf voor badkamers

Anti-condens verven zijn een geweldige manier om vochtophoping in badkamers (en keukens) te voorkomen. Deze verven hebben isolerende eigenschappen, wat betekent dat ze de temperatuur egaliseren, zodat vocht niet neerslaat. Door hun isolerende werking kunnen ze uw huis warmer houden en uw energierekening verlagen. Veel anticondensverven voorkomen ook schimmel, achieved fungiciden die in de verf worden gebruikt om de groei bij de bron te stoppen.

  • Neem koelere douches en baden

Een vrij voor de hand liggende methode om condensatie te voorkomen, maar begrijpelijkerwijs niet een die iedereen wil doen! Doorway de temperatuur te verlagen wanneer u een undesirable of douche neemt, worden de warmte en het vocht in de lucht verminderd, waardoor condensatie en vochtvorming in de loop van de tijd worden voorkomen.

Voorkom vocht in uw badkamer met Cloudy2Clear

Bij Cloudy2Apparent zijn we specialisten in het optimaliseren van de influence van dubbele beglazing. Als het op badkamers aankomt, merken we dat ze een probleemgebied zijn voor veel van onze klanten. Het goede nieuws is dat we de delen van uw badkamerramen die moeten worden gerepareerd, kunnen vervangen – zonder de hele raameenheid te vervangen. Dit verlaagt de kosten van uw reparatie en minimaliseert materiaalverspilling.

Het vervangen of laten repareren van uw dubbele beglazing is een geweldige manier om condensatie in huis te verminderen.

Neem get in touch with achieved ons op voor meer informatie more than onze reparatiediensten voor badkamerramen. Bel ons group op 0800 61 21 119 voor een free of charge offerte. U kunt ook het on the web contactformulier invullen, dan nemen wij make contact with achieved u op.

Leave a Reply