Huistoer door minimalistische retraite in Kopenhagen

Ten noorden van het gelegen centrum van Kopenhagen kan je Waterfront House met een minimalistisch familiehuis. Dankzij de renovatie door Norm Architects is de woning getransformeerd tot een rustig toevluchtsoord, waar je het drukke stadleven achter je kan laten en helemaal kan uitblazen. In dit artikel nemen we mee doorheen het elegante Waterfront House.

Norm Architects is een Deens architectenbureau, gevestigd in Kopenhagen, dat zich specialiseert in industrieel ontwerp, residentiële architectuur, commerciële interieurs en fotografie. We hebben eerder al eerder bedachte artikelen uit projecten. Ze gerichtheid zich heel erg op persoonlijke belevingen en op de gevoelens die (interieur)architectuur opwekt bij mensen. In het geval van Waterfront House, wilden de eigenaars van hun huis een rustig toevluchtsoord maken, waar het gezin zich in rust en vrede kan terugtrekken. Het architectenbureau heeft gekozen voor een minimalistisch design, met zachte elementen en tactiele oppervlakken, aangevuld met modernistische details. Zo wilden ze al het onnodige wegwerken, zonder dat het interieur leeg of koud zou effect. Verder hebben ze gebruik gemaakt van uitgebalanceerde materialen: het warm eikenhout contrasteert met het koude marmer en steen. De muren zijn geschilderd met St. Leo verf, die een natuurlijke textuur heeft, wat de kamers een tactiele uitstraling geeft. Nu de algemene kenmerken van het huis zijn licht, is de tijd om de woning in detail te verkennen.

Het architectenbureau heeft gekozen voor een minimalistisch design, aangevuld met modernistische details.

We beginnen onze tour in de hal, waarvan de vloeren bedekt zijn met grote tegels uit donkere steen. Dit is een unieke, grotachtige sensatie. Vervolgens komen we bij de woonkamer, die verdeeld is in verschillende zones die elks voor andere afwisselende verbeteringen. Gasten kunnen zich zetelen op de gecentreerde bankopstelling, gezellig voor de open haard. De ingebouwde bank, die zich bewegen over de lengte van de kamer, nodig om rustig een boek te lezen van te kijken over het water. We gaan door naar het hart van het huis, waar alles omheen draait: de keuken. Net als heel wat andere elementen in het interieur, is die op maat gemaakt. Het kookeiland ontwerp als een soort centrale als in de ruimte, resulteert het een zekerheid uitstraalt. Het is gemaakt van een specifieke Grigio Belliemi-steen, die ook te vinden is bij de open haard. Dat een sterke verbondenheid in het open huis. We zetten onze tour voort naar de slaapkamers, waar er een gevoel van zachtheid en kalmte heerst. De gordijnen kunnen van de ene kant van de kamer naar de andere kant gevouwen worden. Hierdoor ontstaat er een optimale akoestiek in de kamer, zodat je volledig tot roest kan komen. Deze familie beschikt over Norm Architects, over een vredige retraite in de praktische stad Kopenhagen. Door gebruik te maken van een minimalistisch design, tactische elementen en een weldoordachte opstelling, is het architectenbureau erin geslaagd om een ​​woning te ontwerpen die rust en vrede uitstraalt. Wij zijn alvast benieuwd naar de toekomstige projecten van Norm Architects.

Fotografie door Norm Architects & Jonas Bjerre-Poulsen