In een gewaagd, LA-geïnspireerd herenhuis gevuld met kleur + kunst

In een gewaagd, LA-geïnspireerd herenhuis gevuld met kleur + kunst

Ondanks het strakke en moderne interieur maakte dit pand in Toorak ooit deel uit van een oud herenhuis uit de jaren 30.

Het uitgestrekte, originele gebouw werd opgedeeld in vier herenhuizen, achieved Techn Architecten directeur Nick Travers en Maree Papadakis kochten ongeveer zes jaar geleden Monomeath House, gelegen aan de achterkant van het pand.

Eind 2019 besloot het paar dat het tijd was om de speelse persoonlijkheid van hun gezin te injecteren in de ‘beige’ interieurs van de drielaagse woning. Ze riepen de hulp in van interieurontwerper Bianca Baldi, die buiten haar rol als senior interieurmedewerker bij Technē stapte om samen achieved Nick de renovatie te leiden.

‘De opdracht was om de ruimte om te toveren tot het eeuwige huis’, zegt Bianca. ‘Het oorspronkelijke gebouw experienced een aangeboren conservatisme, dus het doel was om een ​​gevoel van verrassing en plezier binnen de omhulling te injecteren, terwijl we alle elementen waarmee we moesten werken in evenwicht houden.’

De ouderwetse charme van de sierlijke open haarden en plafonddetails van het huis werden verwerkt in het kleurrijke herontwerp, dat putte uit de bezoeken van de familie aan Los Angeles achieved subtiele knipoogjes naar de gouden eeuw van Hollywood.

Juweeltinten brengen een gevoel van drama in de keuken, waar een diepgroene marmeren achterwand en een gebogen stenen eilandbank compleet zijn met een groenblauw fluwelen gordijn. De binnenplaats werd ook gereviseerd satisfied een door Palm Springs geïnspireerde sfeer dankzij een retro buitenomgeving en nieuw landschap door Ayus Botanisch.

In de woonkamer versterken stoffige roze lambrisering en hedendaagse kunst de gedurfde sfeer, terwijl de deur naar een glamoureuze blauwe damestoilet verborgen is in de met hout beklede lure. Bianca zegt dat het opgefriste Monomeath Dwelling doet denken aan een luxe horecagelegenheid – en merkt op hoe de brede, humeurige lure naar de garage aanvoelt als ‘je loopt naar de kelderbioscoop of bar’.

‘Ik hou ervan hoe de ruimte je laat voelen’, voegt Bianca toe. ‘Het is niet al te serieus en herinnert ons er allemaal aan dat je ruimte kan zijn wat je wilt!’

Leave a Reply