Interieurtips voor een groene en stijlvolle keuken | Thuis & Tuin

energie besparen

Het zijn simpele tips maar je bespaart er wel energie mee: gebruik bijvoorbeeld niet te veel water bij het koken van eieren, groenten van pasta. Zo bespaar je water en energie! Kijk of het formaat pan goed verleden op de gaspit van kookzone: is een pan te groot voor de kookzone dan heb je veel meer energie nodig. En gebruik altijd een deksel op de pan als je iets aan de kook brengt, zo gaat het sneller en bespaar je energie.

Koken in stijl

Deze duurzame, gietijzeren kookpot met deksel van Berghoff is perfect om voedzame stoofpotjes te maken. Van de kookplaat, naar de oven en vervolgens naar de eettafel; de muntgroene kookpot is geschikt voor alle warmtebronnen, houdt je eten langer warm en staat ook nog eens gezellig op tafel.

Goed voor de natuur

de nieuwe Veda Touch keuken is een sterk staaltje duurzaamheid. Het ontwerp is open-en-top Deens, minimalistisch en is gemaakt van 51% gerecycleerde materialen en is tot 99% recyclebaar. De zachtgroene kleur voelt natuurlijk aan en is een tijdloze basis in huis.

Van het gas af

Hoe we de energietransitie van gas naar elektriciteit? In plaats van zwart helpt misschien een tekening in kleur van met print daar een beetje bij, de keramische ‘Simply Pink’ van makuskitchen.

Drinken in stijl

Hoe bevorderen je het drinken van water zonder het gebruik van plastic flessen? Kies voor kraanwater en maak gebruik van een mooie karaf, zoals de designkaraf Château D’eau.

Gerecycled

De Oli-glazen van Ferm Living zijn van 100% gerecycled glas in een groene kleur zoete gekoelde dranken nog frisser lijken. Tijdens het maakproces zijn lucht luchtbellen gecreëerd bij het mondblazen veroorzaakt elk glas uniek in dikte en kleur. Combineer met geglazuurd keramieken borden en schaaltjes voor een hippe, duurzame look op tafel.

Buiten koken

Als we iets ontdekt hebben tijdens de pandemie, dan is dat wel dat de natuur goud waard is en dat we het buiten leven moeten omarmen voor onze gezondheid. De buitenkeuken staat dan ook volop in de belangstelling met de Libera van Elmar als compact, duurzaam en groen voorbeeld.

Vrij nieuwsbrief

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.