Interiors Little Black Book: Susie Atkinson

Het coolste merk onder de radar is …

De trommel door Flora Kinnaird – prachtig, ingelijst, met de hand geperst Iers zeewier! Ook, De groene en gevonden in Deal, Kent, heeft heerlijke lifestyle producten.

Mijn perfecte winkeldag zou zijn…

Naar een vroege antiekmarkt gaan, winkels verkennen in Lille en Noord-België, gevolgd door een heerlijke lunch en een glaasje. Ik hou ervan om een ​​gebied te onderzoeken om te proberen een ambachtsman of maker te vinden in de buurt van waar ik aan het winkelen ben. Door de jaren heen heb ik op deze manier mandenmakers, borduursters, leerbewerkers, smeden, vintage linnenverzamelaars en zelfs kaarsenmakers gevonden.

De beste vintagewinkels ter wereld zijn…

Er zijn er zoveel dat het moeilijk te zeggen is, maar zeker Alex MacArthur in Rye voor eigenzinnige en interessante vondsten, en Spencer Swaffer Antiek in Arundel voor uitstekende kwaliteit, landelijk en Engels antiek. Voor dingen uit het midden van de eeuw die ik leuk vind De oude bioscoop, Alfie’s Antiekmarkt en Moderniteit. Elk heeft een heel andere prijs, dus het hangt af van voor wie en wat ik koop.

Mijn favoriete vintage stuk is…

Een bank uit de jaren 50 die ik in Miami kocht. Het was inspiratie voor de banken die op de clubvloer in Soho House Berlin werden gebruikt. Het heeft een zeer ongebruikelijke gebogen vorm, is diep geknoopt en heeft fluwelen details met ruches. De bank was klein, dus ik moest hem laten opschalen om in de grote ruimtes van Soho House te werken – het kostte een paar pogingen om het goed te krijgen, omdat het veranderen van de afmetingen van een zitplaats een stuk heel gemakkelijk kan verpesten. Ik hou nu nog steeds van ze – ze hebben een gevoel van glamour en zijn ook ongelooflijk comfortabel.

Voor iets speciaals…

ik ga naar JamPot Bloemen. Ik hou van alles wat met bloemen of met de hand gemaakt is en JamJar heeft prachtige bloemstukken om te kopen, maar ook bloemenpersen, foto’s van geperste bloemen op een eigentijdse manier ingelijst, evenals andere mooie en unieke dingen. Met kerst maken ze feeën van plataanbladeren, eikels en gedroogde bloemen, en ze zijn helemaal betoverend.

Het beste interieurcadeau dat ik ooit heb gegeven was…

Een van onze Sussex-stoelen die ik aan mijn petekind gaf als huwelijkscadeau. Ik liet de stoel bekleden in onze traditionele zwart-witte tijk en vroeg mijn peetdochter, wie rent @MarnMadeStudio, om de rugleuning van de stoel te borduren met de trouwdatum en de initialen van het bruidspaar. Ik hou ervan om sentimenteel te zijn en iets unieks te geven.

Het beste interieurcadeau dat ik ooit heb gekregen was…

Een schilderij dat ik kreeg van een kunstenaar Michael Vaughan. Het is een samenvatting van twee mensen waar ik absoluut dol op ben. Het hangt een ereplaats in mijn zitkamer en doet me denken aan een heel speciaal verjaardagsfeestje waar ik op een blauwe hemel op het platteland liep, omringd door familie en vrienden. We picknickten op tapijten aan de rand van een meer voordat we ons verzamelden in een prachtig maar vervallen huis om de hele nacht te dineren en te dansen.

Het meest recente item dat ik voor mijn huis kocht was…

Dipley-achtergrond in blauw uit onze eigen collectie. Ik heb dit in mijn logeerkamer gebruikt en het heeft het getransformeerd in zo’n vrolijke en gezellige ruimte. Het behang is kleinschalig en heeft een grillig gevoel dat knipoogt naar een jaren 80-sfeer – het is mooi blauw en witte madeliefjes met rode centra zijn vrolijk. Ik hou momenteel van alles met een vleugje rood erin – vooral als het wordt gemengd met blauw omdat het de koelere tinten opwarmt

De duurste investering die ik heb gedaan voor mijn huis was…

Een prachtige verzameling schelpen van een familie in Ierland die ze gedurende drie generaties had verzameld. De schelpen zijn allemaal zorgvuldig geordend en geëtiketteerd met houten lollystokjes in 26 geglazuurde dozen. Ik heb ze thuis in een verzameling op mijn trap hangen, ik vind het erg leuk om sets van dingen te kopen en ze dicht bij elkaar aan een grote muur te hangen. Ik ben gepassioneerd door schelpen – zulke natuurlijke schoonheid is een groot wereldwonder. Het doet me ook denken aan wandelen met een van mijn dochters op het strand op schelpenjacht – en de sensatie om iets speciaals te vinden.