Internationale allure in Maastrichts Hotel Beaumont | Reizen

Aankomst in Maastricht echt je telkens weer dat de Maasstad voelt als een stukje buitenland in Nederland. Het bourgondische leven dat men hier met de paplepel krijgt ingegoten, zie je overal terug.

Zo ook in Hotel Beaumont, een familiehotel dat teruggaat tot 1912 en waar broers Jean-Marc (achter de schermen) en Christophe Beaumont (voor in het hotel) als vierde generatie het stokje van hun ouders hebben gekregen.

Binnen voel je je directe thuis in het strak maar warm ingerichte hotel met aardse tinten en warme verlichting. Het hotel in 2004 werd flink gerenoveerd, naar een ontwerp van de beroemde Britse architect David Chipperfield, waarbij de rijke geschiedenis van het hotel bleef behouden. Dat zie je terug in de originele plafonds van weleer.

Strak en minimalistisch

Brasserie Harry’s waar ook het ontbijt wordt ontvangen, een fraaie open keuken. Het is ook ‘s avonds een populaire plek onder locals.

Mijn kamer bevindt zich in de vleugel die recentelijk weer een make-over heeft gekregen. Ook hier muren met warme, aardse kleuren (bruin, gebroken wit en beige), hebben een overweldigend dat stevig maar ook gevoel gevoeld. De kamer is ingericht, met een minimalistische zwarte kledingrek en -plank en een ingebouwde minibar en daarbovenop een koffiezetapparaat.

Ook staan ​​er een comfortabele designfauteuil en natuurlijk een flatscreen. De open badkamer met pantoffels, badjassen en föhn geeft de kleine kamer een ruimtelijk gevoel, waarbij de fijne regendouche met goede waterdruk wordt geplaatst dat je vanuit de kamer geen zicht hebt.

Die avond ik eet natuurlijk aan de overkant bij het heerlijke restaurant Onglet (een echte aanrader), maar voor het slapengaan neem ik een afzakkertje in de fraaie bar bij Harry’s op de begane grond.

Cocktail

De enthousiaste Italiaanse bartender Luca heerlijke een variant op de Zazarac-cocktail met armagnac, absint en een zelfgemaakte kruidenbitter van venkelzaad.

Hoewel de misschien anders vermoeden doen, is hij gladjes. Voortaan mijn favoriete cocktail. Ik val als een blok in slaap.

De volgende dag is er bij Harry’s volop keuze tijdens het à-la-carte-ontbijt. Denk aan klassiekers als Eggs Benedict, wentelteefjes en American pancakes, maar ook een wat hippere, groene shakshuka.

Het is enorm goed toeven in Hotel Beaumont. Dit hotel in een stad als Londen van Parijs zeker niet misstaan ​​en verleden daarom perfect in het ‘buitenlands’ Maastricht.

In ‘t kort

Interieur

Strak en modern ingericht met warme, aardse tinten en historische elementen.

Locatie

Beaumont ligt in de hippe wijk Wyck, in het centrum., omgeven door boetieks, cafés en restaurants.

Onderhoud

De medewerkers zijn hartelijk, warm en staan ​​paraat, zonder dat ze op de automatische piloot staan.

praktisch

Je wandelt vanaf het station in 10 minuten naar het hotel. De auto kan in de eigen garage. Dit kost €24,50 per voertuig per dag.

Kamerprijzen vanaf €98 per nacht.

beaumont-maastricht.com