Jouw keuken weer helemaal up to date met de nieuwste keukenapparatuur: dit zijn de trends

Is jouw keuken aan vernieuwing toe, maar heb je nog niet helder voor ogen wat de nieuwste trends zijn én wat er vandaag de dag allemaal mogelijk is op het gebied van keukentechnologie? Logisch! Voor keukenadviseur Paul Creemers van Nuva Keukens is het dagelijkse kost. Hij deelt een aantal van die trends met ons.

Zoals je hier al eerder kon lezen, bepaal jij bij Nuva Keukens helemaal zelf hoe jouw nieuwe keuken eruit ziet gaat zien. De kleuren, materialen en trends kun je zelf samenstellen en samenstellen. Wil je een landelijke Look, van hou je meer van strak en modern? Wat voor een werkblad vind je mooi, wil je kastjes met handgreep of zonder en kook je graag op gas of ga je nu voor een inductiefornuis?

Korte lijntjes

bij Nuva Keukens word je als klant persoonlijk ontvangen en de adviseur die jou helpt, blijft gedurende het hele proces jouw contactpersoon. De lijntjes zijn dus lekker kort. Wanneer je binnenkomt voor een ontwerp van jouw nieuwe keuken en je calculeert daar wat tijd voor in, dan loop je zelfs later naar buiten met een complete offerte. Handig, weet je precies wat het gaat kosten en daarna niet voor verrassingen te staan.

Jouw wensen

Je maakt bij Nuva Keukens eerst een ronde langs de verschillende keukenopstellingen in de showroom, om inspiratie op te doen. Daarna maakt de adviseur samen met jou een inventarisatie van jouw wensen en de grootte en vorm van jouw keuken. Aan de hand van deze informatie wordt in samenspraak met jou het ontwerp ingetekend.

Maar wat zijn nu eigenlijk de laatste trends op keukengebied? Paul geeft ons een virtuele rondleiding:

Zwart is dé kleur

“Op meubelgebied zijn zwarte keukens immens populair. breng wel nuances aan. Zo zijn er kastdeuren in hele veel verschillende grijstinten. gaan voor een compleet zwarte keuken waar anderen weer kiezen voor enkel zwarte elementen zoals de greeplijsten en/of zwarte keukenapparatuur.”

Hout(kijk)

“Ook houtlook of houtfineerkeukens zijn in. Die is goed te combineren met andere kleuren en het zorgt voor sfeer. Warm en naturel, in combinatie met bijvoorbeeld een lichte kleur zoals lichtgrijs of wit, zorgt voor een prachtig contrast in de keuken. Een houtlook front is te combineren in zowel een moderne als landelijke keuken.”

Natuurlijke materialen

“Naast hout(look) kastfronten zijn ook natuurstenen bladen erg trek. Graniet of composiet zijn een populaire keuze. Deze bladen zijn onder andere verkrijgbaar in bijvoorbeeld marmerlook of betonlook. Ons kleuraanbod is erg uitgebreid en gaat van licht naar donker. Van beton, naar keramiek en kunststof en we hebben ze voor elke portemonnee.”

De keuken als leefruimte

“Je ziet vaker dat de keuken echt onderdeel wordt van de leefruimte. Vroeger waren keukens alleen maar om te koken. Nu kiest men vaak voor een open keuken om één grote, gezellige en sfeervolle leefruimte te creëren. Een keuken met eiland, voor extra werkruimte van een keuken met een bar. Kun je gezellig de dag doornemen met familie en/of vrienden tijdens het koken. Ook bij water ruimten kan dit een perfecte oplossing zijn. Door het samenvoegen van twee ruimtes, oogt de ruimte opener.”

Koken op inductie

“Er wordt steeds minder op gas gekookt. Het is dan ook geen verrassing dat koken op inductie op dit moment het ook kooksysteem in de keuken is. Het heeft namelijk veel voordelen:

  • Het is verloren wil er bijna geen hitte. Er wordt een groter deel van de energie omgezet in warmte dan bij andere vormen van koken;
  • Een inductiekookplaat is makkelijk en snel schoon te maken;
  • Het is veilig. Er komt geen gas vrij en een inductie kookplaat verwarmt alleen het gedeelte waar de pan op staat. Wanneer je de pan van de kookt, schakelt de kookplaat automatisch uit;

Inductiekookplaat en afzuigkap ineen

een Bora inductiekookplaat is een echte hebbeding in jouw nieuwe keuken. Met een Bora heb je namelijk een inductiekookplaat met kookveldafzuiging in één. Deze kookplaat is mega stil, gemakkelijk schoon te maken en compact, je meer ruimte houdt in de lades en/of kasten onder je kookplaat. Goed om te weten: een Bora kookplaat verleden bijna in elke keuken.”

Kokend water uit de kraan

“Nog zo’n populaire keuken-item: de Quooker kraan. Deze geeft naast koud en warm water ook kokend water en is uit te leveren met de Quooker CUBE, voor gefilterd en bruisend water.

Een Quooker bespaart je ruimte op het aanrecht en het reservoir neemt weinig ruimte in. Je dus je hand al weggetrokken voordat je je kunt branden. De Quooker kraan is er in verschillende kleuren en stijlen.”

Koken met stoom

“Een stoomoven wordt populairder Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een
stoomoven, of een combi-stoomoven. Die laatste kan alles wat een gewone oven ook kan én je kunt er mee stomen. Het stomen van eten is gezond, je eten heeft meer smaak en mineralen en vitamineen blijven bewaard. Een stoomoven kun je tot op de hoogte bepalen. Je kunt hele maaltijden in één keer bereiden. Handig!”

Nuva Keukens
Combi stoomoven Foto: Nuva Keukens

Wil jij graag weten wat er allemaal mogelijk is op keukengebied en wat de mogelijkheden zijn in jouw woning? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek van loop gezellig binnen. De koffie staat klaar!

bouwhuisontwerp

Next Post

Een brandend huis vol: Nadine (12 kinderen) zette met haar vriend hun woning in lichterlaaie

Wed Apr 20 , 2022
De kinderen, die al niet meer thuis woonden, gaven hun moeder in oktober als vermist op toen ze naar haar vriend Kevin was vertrokken en na een paar dagen niet meer terugkwam. Daarop schakelde de politie Jeugdzorg in, die de kinderen onderbracht bij verschillende pleeggezinnen en in diverse instellingen. doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article’); […]