Kan dubbele beglazing van binnenuit worden aangebracht?

Als u dubbele beglazing wilt plaatsen, is het de moeite waard om te lezen hoe het proces werkt. Dit kan u helpen bij het bepalen van de beste route om uw huis of appartement te upgraden.

Hier is onze gids om te bepalen of dubbele beglazing van binnen of van buiten moet worden geplaatst. We leggen de ideale scenario’s uit voor montage zowel van binnen als van buiten, aangezien de beste manier om dit te doen van verschillende factoren kan afhangen. We beschrijven ook hoe u kunt zien wat voor u de beste optie is, afhankelijk van uw ramen en woonsituatie.

Interne versus externe kralen

Als u overweegt of u uw dubbele beglazing van binnen of van buiten wilt plaatsen, moet u bepalen of uw kozijnen aan de binnenkant of aan de buitenkant zijn gepareld. Wat betekent dit?

Wanneer een ruit in een kozijn wordt beglaasd, moet het glaspaneel onder druk op zijn plaats worden gehouden. Dit noemen we kralen. Bij PVC-ramen is dit normaal gesproken een plastic strip die langs de randen van het glas te zien is. Deze strip is wat het glas op zijn plaats klikt tijdens de installatie en loopt helemaal rond de zijkant van het raamkozijn waar het glas uit is geplaatst. Je zult geen kralen aan de andere kant van het glas vinden, omdat het al op zijn plaats wordt gehouden vanuit de richting waarin het is gemonteerd.

Als u de parellijn aan de binnenkant van uw raamkozijnen kunt zien, betekent dit dat uw glas van binnenuit is geplaatst. Als je vanaf de buitenkant van het huis kralen op de kozijnen ziet, betekent dit dat het extern is aangebracht.

De voor en nadelen

Bij het plaatsen van dubbele beglazing is het belangrijk om te weten of uw huidige kozijnen inwendig of uitwendig gepareld zijn. Als je voor geheel nieuwe frames gaat, zijn ze allemaal standaard intern gemonteerd

Uiterlijk

Sommige mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van ramen met externe kralen. Oude, houten raamkozijnen zijn meestal voorzien van externe kralen, omdat dit er meestal slimmer uitziet. De kant waarop het glas wordt gemonteerd, heeft meer richels en bobbels in het frameontwerp, zodat externe kralenramen er netter uit kunnen zien. Het komt meestal neer op persoonlijke voorkeur – vanuit het perspectief van naar buiten kijken vanuit het huis, zullen interne kralenramen er beter uitzien.

Toegankelijkheid

Als uw kozijnen al zijn gemonteerd, of als u hoog woont, hoeft u niet te beslissen of u uw ramen aan de binnen- of buitenkant wilt laten kralen. Als u hoog in een gebouw met meerdere verdiepingen woont, zoals een flatgebouw, moeten uw ramen natuurlijk aan de binnenkant worden geplaatst, omdat ze anders niet toegankelijk zijn.

Gezien het frameontwerp

Soms heb je niet de luxe om te kiezen tussen ramen met binnen- of buitenkralen. Als uw kozijnen al zijn gemonteerd en u dubbele beglazing laat plaatsen, moeten de ruiten sowieso worden gemonteerd vanaf de originele kant waar de lijst aan zat.

Kozijnen hebben namelijk een beglazingskorting. Dit is het gebied binnen het kozijn waar de beglazingsruiten tegenaan moeten passen. Kozijnen met kraaltjes aan de buitenkant moeten dus van buiten het huis worden gemonteerd, en kozijnen met kraaltjes aan de binnenkant moeten van binnenuit worden gemonteerd.

Moderne montageopties

PVC is al een tijdje het standaardmateriaal voor kozijnen. Veel huiseigenaren zijn bezig met een upgrade naar modernere opties die meer veiligheid en duurzaamheid bieden. Aluminium ramen worden steeds populairder bij nieuwbouw- en upgradeprojecten. Ze kunnen zowel interne als externe kralen gebruiken, dus je hebt de mogelijkheid om te beslissen tussen welke versie je het meest verkiest.

Welk type kozijn u ook heeft, de specialisten die uw dubbele beglazing plaatsen, kunnen bepalen of het binnen of buiten moet worden geplaatst. Het is echter goed voor huiseigenaren om het verschil tussen interne en externe kralen te begrijpen, zodat ze meer weten over hoe hun ramen werken om het huis te beschermen.

Efficiënte dubbele beglazingsoplossingen van Cloudy2Clear

Wilt u dubbel glas laten plaatsen of goedkoop laten vervangen door experts, dan kan Cloudy2Clear u helpen. Bij ons kunt u dubbel glas laten plaatsen zonder lange wachttijden. Hier is hoe het proces werkt:

  1. Neem contact met ons op om uw gratis consult met onze servicetechnici te boeken. We proberen je afspraak zo snel mogelijk in te plannen.
  2. Tijdens uw consultatie zullen we uw woning onderzoeken en meten, zodat we een offerte voor uw dubbele beglazing kunnen bepalen. We zullen ook aanbevelingen doen die in uw belang zijn, aangezien onze ervaren technici u kunnen helpen bij het kiezen van het product dat bij u past.
  3. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat u uw offerte ontvangt nadat alles is geïnspecteerd.
  4. Als u toch wilt doorgaan, bevestigen we deze offerte met u en plaatsen we de bestelling voor uw materialen. We streven er dan naar om uw aanpassing binnen 5 – 10 dagen te boeken, hoewel dit tijdsbestek kan afhangen van de betrokken materialen.
  5. Op de montagedag gaan we efficiënt te werk om uw dubbele beglazing te plaatsen zonder u of uw buren te storen. We beperken rommel en lawaai tot een minimum, omdat onze jarenlange expertise ervoor zorgt dat we de klus probleemloos kunnen klaren.

Neem vandaag nog contact met ons op om aan de slag te gaan met Cloudy2Clear. U kunt ons team nu bellen op 0800 61 21 119 om uw consult te boeken. U kunt ook contact met ons opnemen om teruggebeld te worden door uw lokale vestigingsmanager door ons contactformulier in te vullen.

Leave a Reply