Masterplanning van begin tot eind

Cerise 2016 Office 1-6 - 966px

Er is een veelvoorkomend misverstand als het gaat om projecten voor woningverbetering. Veel mensen gaan ervan uit dat je alles in één keer moet verbouwen. Deze mensen besteden jaren aan het plannen en sparen voor hun verbouwing en al die tijd worden ze gedwongen om in een huis te wonen dat niet aan hun behoeften voldoet, wat hun kwaliteit van leven kan beïnvloeden.

Meester plan

Als je grote dromen hebt voor je huis, maar alleen het budget voor je keuken, dan heb ik goed nieuws voor je. Het is tijd om een ​​masterplanning verbouwingsproject te overwegen.

Wat is het verschil tussen een masterplan en een verbouwing van het hele huis?

In zekere zin zijn ze hetzelfde. Een masterplan-remodel is wanneer u samenwerkt met een ontwerp-bouwbedrijf om uw ideeën voor het verbouwen van uw hele huis op te splitsen in afzonderlijke bouwfasen. Een goed ontwerp- en bouwbureau zorgt ervoor dat die fasen uw budget maximaliseren en u extra werk besparen. Deze fasen zijn vaak verspreid over meerdere jaren. Een masterplan hoeft ook niet altijd voor een hele huisrenovatie te zijn. U kunt ook een kelderproject, een huisje in de achtertuin of een nieuwe primaire suite plannen.

Masterplannen kunnen worden uitgesmeerd over een korte periode of zelfs over een langere periode – tot 10 jaar. Houd er echter rekening mee dat hoe langer u uw plannen uitspreidt, hoe minder tijd u krijgt om daadwerkelijk in uw pas gerenoveerde ruimtes te wonen. Ook bestaat het risico dat stijlen en trends over een langere periode veranderen.

Wanneer huiseigenaren ervoor kiezen om hun verbouwing onder de knie te krijgen, betalen ze voor hun verbouwing in fasen die verband houden met de timing van het werk dat wordt gedaan. Maar bij een volledige renovatie van het huis moet u de hele verbouwing vooraf betalen, aangezien het werk in één keer wordt aangepakt.

Wat zijn de voordelen van masterplanning van mijn verbouwingsproject?

Doorgaans moeten mensen die meer dan slechts één of twee ruimtes in hun huis willen verbouwen, maanden, zo niet jaren besteden aan het sparen van geld voor hun project. Grotere projecten, waaronder meerdere kamers en/of toevoegingen, kunnen variëren van $ 300.000 tot $ 1 miljoen, afhankelijk van de behoeften van de huiseigenaren. Omdat masterplanning in fasen is opgesplitst, betaalt u eerst de kosten van één project, maar doet u vooraf het schematische ontwerp voor het hele masterplan. Zo kunt u samen met de ontwerper bepalen welke fase eerst komt en welke projecten volgen. Als je ervoor kiest om je projecten niet onder de knie te krijgen, kan de volgorde waarin je je kamers verbouwt je hier en daar in de problemen brengen.

Mensen die geen masterplan hebben, moeten bijna altijd delen van hun eerdere verbouwingen opnieuw bekijken wanneer ze aan een nieuwe beginnen. Stel dat je je keuken verbouwt, en een jaar of wat later verbouw je uiteindelijk de badkamer die een muur deelt met je keuken. Nou, nu moet je diezelfde muur openbreken en je elektrische en loodgieterswerk opnieuw verplaatsen. Als u een masterplan had, zouden het sanitair en de elektriciteit voor uw badkamerrenovatie tijdens uw keukenrenovatie zijn verplaatst om u tijd te besparen. Uw bouwers hadden dit van tevoren kunnen doen, aangezien ze het badkamer- en keukenontwerp samen hadden laten voltooien.

Door te kiezen voor een masterplan met meerdere bouwfasen, kunt u uw totale project toekomstbestendig maken. Niemand houdt ervan om twee keer te werken, laat staan ​​er twee keer voor te betalen, dus de tijd die het kost om alles van tevoren in kaart te brengen, zal u uiteindelijk stress besparen en uw algehele budgetimpact verminderen.

Zal masterplanning mij helpen geld te besparen?

Het korte antwoord is nee, dat zal het niet, maar het zal de tijd die je nodig hebt om voor de verbouwing te betalen, uitsmeren. Dit type renovatieplan is bedoeld om u te helpen een verbouwing met een hoog budget in een langere periode uit te voeren. Alle stappen van een verbouwing van het hele huis zijn hetzelfde, maar wanneer u kiest voor een masterplan, wordt het proces over meerdere jaren uitgesmeerd. Je krijgt nog steeds die uitstraling en lay-outwijzigingen die je wilt, maar je zult je tijd moeten investeren en geduld moeten hebben. Met een masterplan gooi je niet meteen een groot bedrag weg. In plaats daarvan betaal je in de loop van de tijd, waardoor je de mogelijkheid hebt om vast te houden aan een langetermijnbudget dat je het nieuwe huis geeft dat je wilt, idealiter binnen drie tot vijf jaar.

Masterplanningsproces

Een goed masterplan is een routekaart voor de samenhangende uitstraling van uw huis. Als je eenmaal een idee hebt van de ruimtes die je wilt veranderen en je het ontwerp- en bouwbedrijf hebt gekozen waarmee je wilt werken, is de volgende stap om met je ontwerper te gaan zitten om te bepalen wat er in je eerste verbouwingsfase zal worden opgenomen. bekend als fase één. Tijdens deze ontwerpfase neemt u alle gemeenschappelijke delen van uw afzonderlijke kamerrenovaties mee. Als je je richt op één grote ruimte, zoals een kelder, voltooi je eerst het schematische ontwerp en kies je later in de laatste fase de afwerkingen en armaturen.Untitled-kunstwerk (2)

Zie ook: Remodelplanning: waar te beginnen en de te volgen volgorde.

In welke volgorde moet ik elke fase aanpakken?

Zoals ik eerder al zei, wordt masterplanning meestal opgesplitst in verschillende fasen. Idealiter bevat fase één alles wat moet worden gedaan om de andere fasen voor het hele huis naadloos te laten verlopen. Bekijk de bovenstaande afbeelding om deze uitleg te helpen. Dit masterplan is slechts een voorbeeld van een standaardplan waarbij de familie de komende jaren hun kelder wil verbouwen. In fase één zullen we alle funderingswerkzaamheden, elektriciteit, loodgieterswerk en framing voltooien. In fase twee voegen we afwerkingen en armaturen toe en werken we de trap af.

Hoe weet ik of masterplanning geschikt is voor mij?

Als het gaat om het verbouwen van huizen, hebben mensen vaak dromen over het hele huis, professionele verbouwingen, maar alleen een budget voor een doe-het-badkamer. Als dit je aanspreekt, dan is masterplanning het pad dat je wilt volgen. Een groot verschil tussen een gefaseerde verbouwing en een complete verbouwing is dat fasen vaak over meerdere jaren worden uitgesmeerd. Niet ideaal als je nu een verandering wilt, maar een stuk beter voor je budget.

Een samenhangend plan maken

Een van de problemen bij het verbouwen in het algemeen is ervoor te zorgen dat je een ontwerp maakt waar je jarenlang plezier van zult hebben. Het is belangrijk om een ​​tijdloze stijl te vinden boven iets dat trendy is. Als het gaat om masterplanning, is het belangrijk om voor elke fase dezelfde stijl en hetzelfde ontwerp te behouden, zelfs na de jaren die verstrijken tijdens uw verbouwingsfasen. Zelfs als uw stijl verandert, wilt u uw verbouwde ruimtes samenhangend houden. Dit is de reden waarom wanneer u een enkel project zoals een DADU uitfaseert, u de afwerkingen en armaturen in de laatste fase kiest, aangezien uw smaak waarschijnlijk is veranderd sinds u één tot twee jaar geleden begon met het bouwen van de structuur.

Ervaring is noodzakelijk

Een woningrenovatie is een enorme onderneming voor u en uw gezin. Als u op het punt staat een huis te kopen waaraan u moet werken of dat onlangs heeft gedaan, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag vragen en proberen u te helpen bij het begeleiden van het proces.

CRD Design Build is gespecialiseerd in design-build verbouwingen en bedient Seattle al meer dan 40 jaar. Voor meer informatie over woningrenovatie kunt u contact met ons opnemen en onze experts ontmoeten om op een kostenefficiënte en tijdige manier het huis van uw dromen te creëren.

Zie ook: 10 fouten bij het renoveren van huizen die u moet vermijden.

Leave a Reply