Wat is stylen

Ten eerste houdt styling in dat je de laatste hand legt aan een huis. Hoewel we niet beperkt zijn tot, verwijzen we naar de stylingfase van onze projecten als de zachte goederen of meubels die we voor onze klanten hebben geselecteerd.

Styling is dus het introduceren van zaken als decoratieve accenten, vazen, groen, kaarsen, kussens, dekens + al het andere dat de look + feel kan voltooien die de kamer op een persoonlijke manier tot leven brengt.

Hoe is minimalistische styling anders

Rond deze delen verwijzen we naar styling als de sieraden voor je outfit, want een kamer is, net als een outfit, niet compleet zonder!

Onthoud dat onze fundamentele overtuiging is dat thuis alles is wat je nodig hebt + niets meer™, dus minimalistische styling is niet simpelweg “dingen” of “spullen” toevoegen aan de ruimte zonder enige gewetensvolle gedachte.

Waar we eigenlijk naar op zoek zijn als het gaat om het stylen van je huis + hoe we minimalistische styling hier bij Elegant Simplicity definiëren, is functionele noodzaak.

En er zijn twee manieren om naar functionele benodigdheden te kijken:

Al het andere is rommel.

Nu kunnen uw “behoeften” versus die van iemand anders sterk variëren, wat op zijn beurt kan maken wat men als minimalistisch beschouwt, een beetje subjectief.

Over het algemeen voegt een minimalistische styling echter persoonlijkheid toe aan een ruimte zonder al te veel toegeeflijkheid.

Voordelen van minimalistische styling

Duidelijkheid in waarden

Op de blog hebben we het er veel over gehad hoe rommel ons huis, ons leven en onze geest beïnvloedt maar minimalisme geeft duidelijkheid in wat we willen in ons leven + in ons huis.

Minimalistische styling helpt om duidelijke waarden vast te stellen in wat we belangrijk vinden. Die duidelijkheid in onze waarden helpt ons gemoedsrust te geven. Gemoedsrust dat we niet alleen hebben wat we willen, maar dat we verder niets nodig hebben.

Minder rommel

Met duidelijkheid in wat we belangrijk vinden, betekent minimalistische styling uiteindelijk minder spullen. En minder spullen betekent weer meer ruimte. Nu is het doel van thuis niet per se meer ruimte te hebben – het is om alles te hebben wat je nodig hebt + niets meer.™

Wanneer er echter veel gebeurt in een kamer of huis vanuit een stylingperspectief + er schijnbaar overal dingen zijn, wordt onze geest overmatig geprikkeld. Er is geen ademruimte voor onze geest om te kalmeren.

Maar als we minder spullen en meer ademruimte hebben, hebben we in feite ruimte gemaakt voor de dingen die we echt willen.

Betekenisvolle bezittingen

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het bespreken van minimalistische styling, is dat de dingen die de overhand hebben – “wat je nodig hebt” allemaal echt betekenis voor je hebben.

En wat we daarmee bedoelen is dat als interieurontwerper, als je bezittingen betekenis hebben, ze een verhaal vertellen.

Jouw verhaal.

Het verhaal van je familie.

Of misschien iemands verhaal waaraan u mensen wilt herinneren en dat u wilt delen met uw gasten.

Thuis moet worden ontworpen rond een emotie. De dingen die je laat zien, moeten helpen om over te brengen wat voor jou betekenisvol is.

Styling met een minimalistische benadering is gewoon een manier om ervoor te zorgen dat mensen zien + voelen wat belangrijk voor je is.

Schoonmaken is niet moeilijk + Onderhoud is eenvoudig

Minimalistische styling maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Nu hoeft u waarschijnlijk niet de planken af ​​te stoffen of de tafelbladen schoon te vegen, maar het onderhoud is ook eenvoudiger. En onderhoud bestaat uit zaken als het opschudden van de kussens of het opvouwen van de dekens.

Minimalistische styling betekent dat dingen snel kunnen worden bijgewerkt, waardoor het huis waarin u woont elke dag aangenamer wordt.

Leave a Reply