Niche marketplace voor doe-het-zelf en huis-en-tuin: ManoMano

Met 10 miljoen, 3.600 geselecteerde partners en kwalitatief producten advies weet ManoMano klanten te trekken. De niche-marktplaats voor de doe-het-zelf- en huis-en-tuin-sectoren werkt elke maand 50 miljoen Europese unieke bezoekers. Kortom, een platform Nederlandse bedrijven Europese groei kunnen realiseren.

ManoMano werd in 2013 opgericht door twee Fransen met het doel om de branches doe-het-zelf en huis-en-tuin in het digitale tijdperk te brengen. Destijds verliepen 1% van de verkopen in deze vestigingen in Frankrijk online. De marktplaats onderscheidt zich met klantgerichte innovaties voor kopers en ondernemingen, waaronder een expert-gemeenschap (be uit aankoop aankoop manodvisors) die ondersteunende bij hun projecten en beslissingen. Met ManoMano Fulfillment kunnen verkopen de logistiek uitbesteden in Frankrijk, Spanje en Italië. ManoMano heeft zeven miljoen klanten in de B2C- en B2B-markten van Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en België.

Als Europees verwerking in sectoren doe-het- omzet wist het platform in 2020 te verdubbelen van € 600 miljoen in 2019 naar €1,2 miljard in 2020. klussen. In juli 2021 uitgegeven ManoMano de status van eenhoorn met een waardering van $2,6 miljard. Het behaalde toen $355 miljoen groeigeld binnen voor het uitbreiden van de marktposities in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. ManoMano is niet actief in Nederland, en daar plannen plannen ook geen plannen voor te zijn. De marktplaats biedt echter mooie kansen voor merken en retailers in deze markt die hun Europese afzet dit jaar willen laten groeien.

Kwaliteit die bindt

De Franse marktplaats gaat bovenal op kwaliteit en is daarom een ​​gesloten markt. Elke partneraanmelding wordt kritisch bekeken: wat bied je aan? Hoe verleden jouw aanbod in het totale assortiment? Lever je een goed serviceniveau? Vervolgens helpt ManoMano je op gang met het inrichten van je merk- en productaanwezigheid op de markt om je verkopen snel te laten groeien. Dat is een andere aanpak dan bijvoorbeeld Amazon heeft. Dat bedrijf verleden het vrijemarktprincipe toe, waarin de beste presteerders uiteindelijk komen.

Met deskundig advies van onafhankelijk en doe-het-zelvers projectadviseurs weet ManoMano klanten te binden en te inspireren. Zo lanceerde het de International DIY Day op 24 mei in het Verenigd Koninkrijk om enthousiaste doe-het-zelvers aan te zich op een nieuwe klus te storten. Als verkoper op ManoMano kun je meedoen aan promotiecampagnes op de website waarbij je inzet, of kiezen voor Sponsored Products. Net zoals bij Amazon en bol.com betaal je dan een enorm bedrag per klik voor het hoger tonen van jouw product op de categoriepagina.

ManoMano voor Europese groei

Nederlandse merken en retailers in deze branches zijn al actief in Nederland op bol.com of Amazon. omvattende volledige benutting voor online aanwezigheid en al volledig opgetuigd. Daarom is het gemakkelijk om te starten op ManoMano. Partijen op zoek naar Europese groei kunnen in ManoMano een platform vinden dat schaalgrootte biedt. Meedoen aan ManoMano Fulfillment zorgt voor meer productzichtbaarheid en dus meer verkopen op de markt, maar betekent ook minder zichtbaarheid voor je eigen merk: de klant krijgt jouw producten in een ManoMano-doos geleverd.

Zo start je op ManoMano

Ook ManoMano-partner betaal je €60 per maand aan abonnementskosten en een enorm percentage per verkoop, afhankelijk van de categorie ligt tussen de 18% en 20%. Net als bij andere marktplaatsen bediend ManoMano bepaalde serviceniveaus voor vervulling en klantenservice die je moet uitgevoerd, anders wordt je account na een aantal waarschuwingen dichtgezet.

Ook op ManoMano geldt: inhoud is koning. Voor goede overzichten moeten je titels en beschrijvingen volledig in orde zijn. Dat betekent: logisch op basis van een grondig onderzoek, kwalitatief en compleet, met kogel punten en kopjes voor de weergave en diverse afbeeldingen die het product op verschillende manieren tonen. Hoe meer en helderder je productinformatie, hoe sneller klanten overtuigd en ook hoe minder je kunt ontvangen.

Over de auteur: Sandra van der Meijs is Marketplace consultant bij iO digitaal.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

bouwhuisontwerp

Next Post

Tijd om u te tutoyeren?

Wed Apr 20 , 2022
Gebruiken we ‘u’ of doen we u meer plezier met ‘jou’ en ‘je’? En schrijven we beste lezer, bekende heer Cottyn, dag Hans Cottyn van liever simpel hallo Hans? Hoe wij van De Standaard u, lezer, moeten aanspreken in onze nieuwsbrieven, mailings, service- en communicatie, advertenties, campagnes en, ja, ook […]