Omroep Venlo – Permanente vakbeurs voor huis en tuin

Venlo krijgt een permanente vakbeurs voor alles op het gebied van wonen, decoratie en hospitality. De voormalige bloemenveiling wordt hiervoor omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor exposities en bezoekers die 350 dagen for each jaar geopend is.

Het idee voor dit beursconcept komt van Lex Ebus. Hij startte vijftien jaar geleden tegenover de bloemenveiling al achieved succes een cash-and-carryconcept. Oftewel een compleet inkoopcentrum voor bloemist en tuincentrum. Wat ontbrak was een tot de oude bloemenveiling vrijkwam.

Niet van deze tijd

Ebus heeft sporen in de sector al lang en breed verdiend. Als voorzitter van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) was de voormalige boomkweker het visitekaartje van de sierteeltsector in ons land. Cash&Have FloraZON trekt zo’n 34.000 klanten uit 42 landen naar Venlo. Dat geeft Ebus vertrouwen in het beursconcept. Daarbij zijn de huidige vakbeurzen in de sector volgens hem niet meer van deze tijd.

‘De consument is natuurlijk heel wispelturig geworden en eigenlijk iedere maand iets anders zien in de winkel. En die beurzen zijn er alleen in het najaar en een keer in het voorjaar. Dus dat design loopt uit’, zegt Ebus.

180 bedrijven

De hal waar vroeger de bloemen stonden opgesteld moet vanaf september vol staan ​​met stands. Zo’n 140 bedrijven uit de woon- en decoratiebranche en 40 bedrijven uit de horeca (zoals resorts, places to eat en cateringbedrijven) hebben zich al gevolgd. Wijnhandelaar Marcel Swaghoven uit Venlo is een van die mensen. Hij moest zijn reisjes naar wijnboeren de laatste tijd uitstellen.

‘Die zeg ik nu: wacht eventjes, we gaan dadelijk een eigen showroom creëren in een heel mooi geheel waar wat aan heeft en waar je ook interactie kunt creëren. Daar kun je ook meer mensen ontmoeten op diezelfde plek. Dan kost het je minder moeite en eigenlijk ben je in een groter geheel veel sterker bezig’, vertelt Swaghoven.

Standhouders hoeven niet altijd zelf aanwezig te zijn. Bezoekers kunnen namelijk inkopen by using een app.

Andere activiteiten

Het is ook de bedoeling om andere delen van oude bloemen beschikbaar te stellen voor tijdelijke beurzen en congressen. De authentieke afmijnzaal zal verhuurd worden voor evenementen en hogescholen. Volgens Ebus is het belangrijk om alle openingsdagen iets te bieden aan de bezoekers, buiten de vaste beurs. Daarom komt er ook een horecagedeelte waar de nieuwste toepassingen op dat gebied worden getoond.

Vertrouwen

De leiding van de Each day Trade Reasonable in handen van zeven aandeelhouders vanuit de groothandel. Zij willen de beurs binnen drie jaar laten uitgroeien tot de grootste van Europa. Volgens Ebus is het concept in Europa en ook daarbuiten uniek, zeker in combinatie achieved gastvrijheid. De voormalige boomkweker heeft het volste vertrouwen dat het gepland. ‘We zijn hier centraal gelegen, midden tussen vier vliegvelden. We zitten hier bij het Ruhrgebied, achieved 30 miljoen mensen’, zegt hij.

bouwhuisontwerp

Next Post

Keuken als open laboratorium te zien op EuroCucina 2022 in Milaan

Mon Jun 6 , 2022
Jaren gaan, maar de aantrekkingskracht van voorbij LAB13 vervaagt nooit. Geboren als een collectie in een constante evolutie, waarin de lijn blijft groeien en een innovatie op EuroCucina 2022, verkent LAB13 opnieuw materialen en innovatieve oplossingen fulfilled zijn essentie, waarin gespeeld wordt satisfied minimalistische lijnen en getextureerde contrasten. In de […]