Op deze manier kunt u theezakjes in huis en tuin hergebruiken

Net als koffiedik wordt gebruikt uit de eigenlijk veel te waardevol om zomaar weg te gooien. In dit artikel vertellen we hoe u het hergebruiken en waar u daarbij op moet werken.

Mogen theezakjes op de composthoop?

wordt het nog afgeraden om theezakjes op de composthoop te gooien. Het is de bedoeling dat deezakjes op termijn allemaal composteerbaar zijn, maar zo ver is het nog niet. Dit vanwege het grote aantal zakjes waarin plastic verwerkt is. Ook in het geval van papieren zakjes zijn die niet altijd goed voor de natuur. Om het papier opgewassen tegen water te maken er stoffen aan toegevoegd. Gooi theezakjes daarom (niet zomaar) op de composthoop. Buiten het ongeschikte materiaal bevat een theezakje ook vaak een nietje en touwtje. Wilt u de thee uit het zakje gebruiken, knip het dan open en gebruik alleen de losse thee. Wilt u helemaal zeker zijn van plasticvrije thee op de composthoop, kies dan voor loss thee en gebruik een thee-ei van theepot met filter.

Als voeding voor de tuin

Ook in pure vorm kunt u de thee uit de theezakjes hergebruiken in de tuin. De loss thee uit de zakjes bevatten uitgesloten stoffen als zuren. Hier kunt u de inhoud bij uw planten in de volle grond, maar ook bij planten in potten leggen. De bruikbare stoffen trekken zo in de grond. Ook kunt u het zakje nog een keer laten trekken en dit water aan de planten geven. Dat heeft onder andere een gunstig effect tegen schimmels.

Tegen vieze geurtjes

Het heeft een neutraliserend effect en kan worden gebruikt tegen vieze geurtjes. Open het zakje daarvoor en laat de theeblaadjes goed opdrogen. kunt u ze bijvoorbeeld in de vuilnisbak uitstrooien. Van gebruik een intact theezakje als ‘zeep’ tegen knoflookgeur op de handen.

Als smaakmaker

Vers gebruikte theezakjes kunnen prima worden gebruikt om voeding een heerlijke theesmaak mee te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld rijst van een jasmijnsmaak voorzien door een gebruikt zakje jasmijnthee mee te koken. En havermout krijgt extra smaak met een theezakje van bijvoorbeeld chai tea of ​​kaneelthee. Laat de zakjes niet te lang liggen voor het hergebruik, want door oxidatie kan de smaak veranderen. Van bewaar ze in de tussentijd in een bakje met een deksel erop.

Theezakjes in bad

Met geurige theesoorten kunt u extra geur toevoegen aan het badwater. Hang de zakjes daarvoor in het water. Naast de gunstige geur zijn de antioxidanten die dee bevat ook nog een gunstig voor de huid.

Wallen verminderen

De huid krijgt een oppepper van een zakje thee. Zo kunt u de effecten van een insectenbeet van een door de zon verbrande huid mee testen. Ook kunt u ze in plaats van komkommerschijfjes op de ogen leggen, om wallen onder de ogen te verminderen. Dit laatste werkt het met zwarte thee, vanwege de beste hoeveelheid tannine die die theesoort bevat.

Schrik ongedierte af

Sommige muizen laten zich afschrikken door de geur van thee. Die geur wordt door als vies ervaren. Laat de theezakjes daarvoor opdrogen en leg ze dan bij voedsel in keuken- en voorraadkasten in de buurt. Ook mieren en kunnen zijn meestal niet dol op de geur van thee, dus dit is u altijd uitproberen op plekken waar ze het huis binnen komen.

(Bron: Roomed, RTL Nieuws, Trouw, Radar, Gezonder Leven, archief. Foto: Shutterstock)

bouwhuisontwerp

Next Post

De interieur design trends van 2022 en de mooiste villa’s om dit te ervaren

Fri May 27 , 2022
(Afbeelding: De Denkende Reiziger) Hou je de laatste design trends nauwlettend in de gaten en wil je een keer vakantie vieren op niet alleen de mooiste plekjes maar ook in het mooiste interieur? Wij vijf luxe villa’s in de Méditerranée op een lijst waar je kan genieten van fraai design. […]