SUPERYACHT SPREE PUTS ULTRA-LUXE INTERIOR DESIGNERS IN HIGH DEMAND

Een foto van interieurontwerper Keeley Green aan het werk in het superjacht Princess Iluka

Keeley Green werkt aan het ontwerp aan boord van Princess Iluka

Een foto van het luxe superjacht Princess Iluka dat een zessterrenrefit krijgt voordat het wordt verhuurd

Princess Iluka ondergaat een 6-sterren refit en zal dan worden verhuurd aan charter

Een weergave door interieurontwerper Keeley Green van de luxe spa-achtige ensuite die ze heeft gemaakt voor een luxe superjacht.

Interieurontwerpweergave van SkyDeck Ensuite ontworpen voor een renovatie van een superjacht door Keeley Green voor een privé-refit van een superjacht ontworpen door Keeley Green Interior Design Interior Design.

De stijgende wereldwijde vraag naar superjachten heeft geleid tot een golf van interesse in high-end interieurontwerpers die hun esthetiek kunnen vertalen naar ultraluxe schepen.

De interesse voor op maat gemaakt, luxe design uit de maritieme sector, zowel de regio Azië-Pacific als Europa, is werkelijk buiten de hitlijsten. Mensen zien het als een veilige privé-vakantieoptie.”

— Keeley Green

BRISBANE, QUEENSLAND, AUSTRALI, 3 mei 2022 /EINDresswire.com/ — Wereldwijd in opkomst superjacht en charter boot vraag na pandemie heeft geleid tot een golf van interesse in high-end interieurontwerpers die in staat zijn hun esthetiek te vertalen naar ultra-luxe nautische inrichtingen.

Nu de chartermarkt binnen de komende vijf jaar bijna $ 28 miljard waard zal zijn, heeft de Australische interieurontwerper Keeley Green de afgelopen maanden vol gas gegeven om te voldoen aan een piek in de vraag van eigenaren van luxe schepen over de hele wereld.

“We zijn net bezig met het afronden van ontwerpconcepten voor twee jachtprojecten, één in Australië en één in Nieuw-Zeeland”, zei de Keeley Green Interieur ontwerp zei directeur.

“De ene is voor privégebruik, terwijl de andere bedoeld is voor luxe charter in de wateren van Noord-Queensland zodra het voltooid is.

“De interesse voor op maat gemaakt, luxe design uit de maritieme sector, zowel de regio Azië-Pacific als Europa, is op dit moment echt buiten de hitlijsten. Mensen zien het als een veilige privé-vakantieoptie.”

Momenteel is Keeley Green Interior Design bezig met het revitaliseren van de 35 meter lange Princess Iluka, ‘s werelds grootste en enige Super Yacht dat gebouwd is van Houn Pine.

Gebouwd in 1979 en met een kiel gemaakt van 750 jaar oude gevlekte gom, had het interieur van het schip een moderne update nodig.

“Het is een geweldig jacht, met een lange zeilgeschiedenis en het werk dat we nu doen, zal ervoor zorgen dat het de komende 40 jaar een prachtig luxe schip blijft”, zei mevrouw Green.

De getalenteerde ontwerper, die ook een gevestigde groothandel in behang en stoffen heeft die ze heeft opgericht in samenwerking met de in Italië wonende kunstenaar Amanda Ferragamo, heeft al interieurs voor verschillende andere luxe schepen op de tekentafel.

De toestroom van superjachten weerspiegelt een wereldwijde trend die de verkoop van luxe pleziervaartuigen het afgelopen jaar naar een recordhoogte heeft gebracht.

Jason Roberts, directeur van Aurora Global Logistics, de toonaangevende internationale jachttransport- en douane-expediteur van Australië, zei dat de vraag naar superjachten sinds het begin van de pandemie aanzienlijk is toegenomen.

De vraag was zo groot dat sommige kopers ze vanuit het buitenland ongezien via makelaars veiligstelden en ze vervolgens in Australië lieten ombouwen.

“Sinds het begin van Covid hebben we een toename van 35 procent gezien in superjachten van meer dan 35 meter die Australië binnenkomen”, zei Robert.

“Australiërs leken geld te hebben bespaard tijdens de pandemie en velen willen dat uitgeven aan boten.”

Mevrouw Green zei dat, in tegenstelling tot het ontwerpen voor een huis met superjachten, eigenaren van tentoonstellingssuites er niet doorheen konden lopen om een ​​idee te krijgen van wat het uiteindelijke resultaat zou zijn.

“We werken samen met de klant en het projectmanagementteam voor innovatie en een ontwerp dat echt werkt”, zei ze.

“We werken aan ruimtelijke planning en ontwerprichting met behulp van plannen en renders om visualisatie mogelijk te maken. Het geeft onze klanten echt een idee van hoe de afwerkingen eruit zullen zien, wat vooral belangrijk is als de ruimte wat krap is.”

Mevrouw Green zei dat een investering in op maat gemaakt interieurontwerp vruchten afwerpt voor charterbedrijven.

“Vaak moeten mensen lang wachten om het charter veilig te stellen, dus het is logisch om ervoor te zorgen dat het ontwerp en de uitrusting van het schip klanten het gevoel geven dat het het wachten echt waard was,” zei ze.

Terwijl sommige eigenaren miljoenen spendeerden aan het updaten van hun schepen, zei mevrouw Green dat een goed interieurontwerp van een superjacht meer te maken heeft met op maat gemaakte oplossingen dan met een blanco cheque.

“Er zijn zoveel dingen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals het gewicht van de materialen die allemaal bijdragen aan het brutotonnage, en hun levensduur in extreem zware omstandigheden,” zei ze.

“Er zijn ook andere variabelen waarmee u rekening moet houden, zoals het voldoen aan branchecodes of nalevingsnormen die kunnen worden vertaald voor lokaal, nationaal of internationaal gebruik.”

Mevrouw Green zei dat de verwachtingen van de klant waren afgeweken van de clichématige nautische esthetiek en dat eigenaren en hun gasten een meer luxe Europese hotelervaring wilden, zij het zwevend.

“Met prinses Iluka zijn we de muren aan het herstellen en een deel van het meubilair aan het opknappen.

“Met het andere privéschip zijn we het volledig aan het strippen en ontwerpen we een interieur dat geschikt is voor zijn leeftijd en grootsheid. Als het eenmaal voltooid is, zal het prachtige ligplaatsen hebben met op maat gemaakte Italiaanse handgeschilderde panelen aan de muren, met originele tekeningen van Amanda Ferragamo.”

De badkamer is versierd met sierlijke met mozaïek betegelde muren, heeft een dubbele wastafel en een enorm ligbad, terwijl het jachtontwerp ook een wellnesscentrum heeft met een dagspa en voor entertainment zal er een pianolounge in clubstijl zijn.

Mevrouw Green zei dat het leveren van een luxe ontwerp voor schepen die permanent worden blootgesteld aan corrosief zout water en die ook met hoge snelheid reizen, vaak door ruwe zeeën, veel uitdagingen met zich meebrengen.

“Zelfs de grootste schepen hebben een doordacht ruimtelijk ontwerp nodig om het meeste uit elke ruimte te halen en ervoor te zorgen dat ze goed met elkaar omgaan”, zei ze.

“We zijn sterk afhankelijk van rondingen in op maat gemaakte meubels die we in zeegaande projecten plaatsen, deels omdat ze de slanke rondingen van de boot nabootsen, maar ook voor praktische veiligheidsoverwegingen als mensen zich tijdens het varen rond het schip bewegen.

“Een zorgvuldig interieurontwerp kan ervoor zorgen dat elke beschikbare alkoof wordt gebruikt als verborgen opslag en we gebruiken lichte en reflecterende oppervlakken zoals roestvrij staal of spiegels om een ​​gevoel van ruimte en openheid te geven.”

De in Europa opgeleide ontwerper zegt dat het haar doel is om deel uit te maken van de innovatie in de benadering van interieurs door de maritieme industrie.

“Ik zou graag deel uitmaken van de evolutie van maritiem ontwerp en een fris nieuw perspectief bieden aan moderne scheepsinterieurs en ik ben er trots op dat Keeley Green Interior Design goed op weg is om dat te doen voor ons groeiende wereldwijde klantenbestand.”

Michelle Hele
Vervolg PR
+61411112114 toestel
[email protected]
Bezoek ons ​​op sociale media:
Facebook
LinkedIn