This Florida-based billionaire attorney has one of the world’s largest private jets. His stunning Boeing 767 VIP jet has an entertainment lounge with an 80-inch home cinema, two staterooms, a lavish master suite with a full shower, and a DJ station.

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van de in Miami gevestigde zakenman John H. Ruiz. De naam van de 55-jarige advocaat staat niet eens op de lijst van miljardairs, maar zijn persoonlijk fortuin is de afgelopen jaren razendsnel gestegen, wat blijkt uit zijn aankoop van een nieuw persoonlijk bezit – een Boeing 767 VIP-privéjet . De 767 is absurd groot voor een privéjet van 48,5 meter lang. Het is zelfs de 5e grootste jet die Boeing ooit heeft geproduceerd. Slechts een paar mensen op deze planeet kunnen opscheppen over het bezitten van een van deze prachtige jets. De Russische oligarch Roman Abramovich is een van hen die vroeger een Boeing 767 bezat, die hij vorig jaar verving door een 787.

Via Youtube / @Enes Yilmazer

Het jet dat eerder dit jaar door Ruiz werd aangekocht, is een gebruikte Boeing 767-200(ER), een van de 121 exemplaren die door de Amerikaanse vliegtuigbouwer zijn gebouwd. De 767-200(ER) kwam in 1984 in dienst als de eerste variant met een groter bereik in de 767-familie en was ook de eerste 767 die een non-stop trans-Atlantische reis maakte. In zijn passagiersvliegtuigvorm kan de 200ER tot 216 passagiers vervoeren.

Via – VIP-aanvullingen.

De miljardair gaf echter de in Florida gevestigde VIP Complettions, leveranciers van vliegtuigafwerkingen en renovatiediensten, de opdracht om het wide-body vliegtuig volledig te reviseren en er een vliegend herenhuis van te maken. De 767 is het vierde project dat VIP Completions aan Ruiz heeft opgeleverd. Het bedrijf heeft eerder een Gulfstream GIVSP, een Cessna Citation X en een Gulfstream G550 voor de miljardair opgeknapt en is nu begonnen aan een Sikorsky S-92A.

Via – Youtube screengrab / Enes Yilmazer

Alvorens de omgebouwde jet aan Ruiz te overhandigen, nodigde het maatwerkbedrijf makelaar en vlogger Enes Yilmazer uit voor een privérondleiding door de prachtige jet, waardoor we de kans kregen om de privéjet van dichterbij te bekijken via zijn gedetailleerde YouTube-video .

https://www.youtube.com/watch?v=/801vCdFTt7g

De video geeft een uitgebreid overzicht van alle speciale behandelingen die het vliegtuig heeft gekregen, inclusief de speciale kleurstelling aan de buitenkant en alle luxe materialen die in de cabine zijn gebruikt. De omgebouwde 767 van Ruiz is grondig aangepast met twee passagiershutten, twee lounges, vier badkamers, een privébioscoop en een DJ-station en een formele eetkamer. Het is een van de coolste VIP-privéjets die er zijn.

Via – Youtube screengrab / Enes Yilmazer

Yilmazer begint zijn video door te praten over de buitenkant van de jet die is gehuld in een zwart-wit kleurenschema dat lijkt te zijn geïnspireerd door supercars, vooral het patroon op de motorkappen dat koolstofvezel nabootst. Interessant is dat de 767 het grootste project is dat de VIP Completions tot nu toe heeft uitgevoerd. Volgens Business Insider werkte het in Florida gevestigde bedrijf nauw samen met Ruiz om het uber-luxe interieur van de jet te creëren. Met hetzelfde gewaagde en moderne kleurenschema van zwart, wit en verschillende grijstinten, werd het zachte interieur aangepast aan zijn ‘karakter en passies’.

Via – Youtube screengrab / Enes Yilmazer

De cabine is opgedeeld in zes verschillende woonruimtes, waaronder twee passagiershutten. Een daarvan is de hoofdslaapkamer die voldoende ruimte heeft om in een queensize bed te passen en toch niet krap aanvoelt.

Een staande douche. Via – VIP-aanvullingen.

Er is een enorme tv aan de muur tegenover het bed, terwijl de eigen badkamer een dubbele wastafel heeft met marmeren werkbladen, een grote douche met regenkop, een make-upstation en een toilet verborgen onder de stoelen. De hoofdslaapkamer is verbonden met de tweede passagiershut die gemakkelijk kan worden omgebouwd tot een loungeruimte.

Een bank is gewikkeld rond het uitgaansgebied. Via – VIP-aanvullingen.

Het middelpunt van de privéjet is de hoofdlounge met een 80-inch thuisbioscoop, een DJ-station met een audiofiel-kaliber geluidssysteem en een volledige eettafel die plaats biedt aan maximaal 7 personen. Het vliegtuig heeft twee kombuizen, een kleine aan de voorkant en een full-size aan de achterkant. De hele cabine is afgewerkt met enkele van de meest voortreffelijke materialen, waaronder leer van luchtvaartkwaliteit.

De vergaderzaal. Via – VIP-aanvullingen.

Dingen zoals snel internet, HD-audio en full-spectrum LED-verlichting kunnen worden geregeld met behulp van een ultramodern aangepast cabinebeheersysteem. De op maat gemaakte 767 “lijkt meer op een luxe huis dan op een zakenvliegtuig”, aldus VIP Completions-president Ben Shirazi. Bekijk de video; De privéjet van Ruiz is gewoonweg adembenemend!


Wie is John H. Ruiz?
Ruiz werd in 1967 in Miami Beach geboren als zoon van Cubaanse immigranten die drie banen tegelijk hadden om het gezin te onderhouden. Tijdens zijn tienerjaren verdiende hij geld met het bouwen van lichtshows voor evenementen en als DJ. Hij wilde echter altijd advocaat worden en studeerde in 1991 af aan de Nova Southeastern University Shepard Broad College of Law. In 1992 begon hij zijn eigen praktijk nadat hij $ 800 van zijn vader had geleend en begon aan zijn ondernemersreis. Vijf jaar later behaalde Ruiz zijn eerste grote succes toen een door hem aangespannen rechtszaak resulteerde in een schikking van $ 3,5 miljard, wat hem meer dan $ 10 miljoen aan honoraria en geloofwaardigheid op juridisch gebied opleverde.

Via Instagram / @johnh.ruiz

Later werd Ruiz een tv-persoonlijkheid met een Spaanstalige show genaamd La Ley con John H. Ruiz die liep van 2002 tot 2016 en zaken als afscherming, faillissementen en andere juridische onderwerpen besprak. In 2014 richtte Ruiz MSP Recovery op, dat op zijn officiële website wordt beschreven als het ‘snelst groeiende bedrijf voor gegevensanalyse in de VS’. Het bedrijf probeert momenteel naar de beurs te gaan met een waardering van $ 33 miljard. Met een belang van 70% in het bedrijf zal Ruiz bijna $ 23 miljard verdienen als het doorgaat. Vorig jaar kocht Ruiz ook de legendarische high-performance botenfabrikant Cigarette Racing en maakte hij zijn zoon de CEO van het bedrijf.