tips voor Belgische shops, designers en interieurarchitecten

Nood aan wat rust en tijdloosheid in je eigen huis? Knackweekend tipt Belgische shops, designers en interieurarchitecten – gevestigd én nieuw – die er hun vak van maken.

Interieurarchitect/designer: Studio Sober

‘Leef de essentie, leef nuchter.’ Het is de baseline van interieurvormgever Heleen Desmet, die met Studio Sober op zoek gaat naar sereniteit, authenticiteit en een warm minimalisme dat ademruimte geeft aan de gebruiker. Eind vorig jaar kwam er in het verlengde van haar filosofie een eigen meubellijn in natuurlijke, Belgische materialen.

studiosober.be

Winkel: Billie Rose

De buurt conceptstore Billie Rose bevindt zich, kon wel een portie roest en schoonheid gebruiken. Zaakvoerder Noor gericht er een minimalistisch mooie zaak in met een less is more-collectie kleding en juwelen, maar ook elegante interieurobjecten zoals lamswollen plaids, kopjes in keramiek, wanddecoratie en terrazzo snijplanken.

PS: blijf hier nog wat hangen voor koffie en vers gebak of een aperitiefje.

Brabantdam 135, Gent, billierose.be

Billie Rose
Billie Rose© GF / TIBODS

(Interieur)architect: Nicolas Schuybroek

Handtekening: tijdloos minimalisme en schijnbare eenvoud staan ​​centraal in het werk van Nicolas; ook de liefde voor tactiele materialen, warmte en authenticiteit.

Zijproject: in 2016 lanceerde de architect en interieurvormgever een reeks kommen voor het Belgische label When Objects Work.

Liefhebbers wereldwijd: hij omvatte namens in eigen land ook diverse projecten van de Côte d’Azur over Mexico City en Chicago tot Indonesië. Nicolas belandde al verschillende keren in de top 100 van designers door AD Frankrijken ook in tijdschriften als Behang*, Elle Decor Italië, Attitude Magazine

Uitgelezen kans: deze winter Geselecteerde werken Volume één met de hoogtepunten uit tien jaar Nicolas Schuybroek.

ns-architects.com

Label: M AAH

De Antwerpse Murielle en Marie vallen voor de schoonheid van eenvoud en voor objecten die tijdloos, eerlijk en handgemaakt zijn. De vrouwen ontwerpen en uitvoeren in samenwerking met vakmensen onder andereen en plaids, bowls en sculpturen.

maah.be

M AAH
M AAH© GF

Winkel: MAGAZYN

De wereldwijde MAGAZYN-ruimte, gelegen in het hart van Antwerpen, is een manifestatie van het esthetisch perspectief van Thomas Haarmann. Hij ontwikkeld uit zijn eigen collectie met stukken van andere ambachtslieden en ontwerpers. Zo vermengt hij diverse elementen tot een gericht en weloverwogen geheel. De intieme en sobere locatie is een meeslepende ruimte waar tactiliteit centrale staat.

MAGAZYN, Steenhouwersvest 34A, Antwerpen, magazyn.be

MAGAZYN
MAGAZYN© GF

Winkel: Wil

Het Gentse Koperhuis geopend zo’n drie jaar geleden interieurwinkel Want in Sint-Denijs-Westrem. Ook in deze zaak ligt de focus op meubelen, textiel en accessoires met een boon voor puur, eenvoudig en verlichting design. Tussen de labels onder andere 101 Copenhagen, Artisan, Nuura, Destroyers/Builders, plus een eigen selectie interieuraccessoires.

Kortrijksesteenweg 1170 bus 001, Sint-Denijs-Westrem, want-interieur.be

Interieurvormgever: WDS

Geen unieke interieurs zonder bevlogen team van vakmensen: het atelier van Wim De Smet stijgt evenredig met de groter wordende vraag naar tijdloze, ecologische pure materialen. WDS is gespecialiseerd in muur- en vloerbekleding in eerlijke materialen als klei, leem, kalk, tadelakt, stucwerk en natuurlijk verven.

‘s Gravenstraat 51a, Nazareth, atelierwds.be

Label/ontwerper: Delphine Cobbaert

De jonge Gentse textieldesigner Delphine richtte in 2019 haar ambachtelijke eigen weverij op. zet ze geschiedenis van haar familie verder. Hoewel haar ontwerpen zijn gemaakt op oude Belgische weefmachines, ogen haar tapijten hedendaags, waarbij natuurlijke materialen als wol, vlas, mohair, katoen en jute, en bijzondere texturen haar tijdloze handtekening bepalen.

delphinecobbaert.be

Delphine Cobbaert
Delphine Cobbaert© GF

Winkel: Oui

Deze Hasseltse conceptstore zegt voluit ja aan Scandinavisch design en vult dat assortiment aan met karakterstukken met een sobere lijn van bijvoorbeeld het Italiaanse Driade, het Franse Bed & Philosophy en de verlichting van landgenoot Jeroen De Ruddere.

Sinds oktober 2020 kun je ook op de zeedijk van Knokke binnenwaaien.

Aldestraat 50, Hasselt en Zeedijk-Het Zoute 739, Knokke, oui-shop.be

Winkel/interieurvormgever: Geraldine Van Heuverswyn

Elk interieur vraagt ​​om een ​​eerste stap, die eerste stap kan een houten houten kruk, vloerlange linnen gordijnen of een fragiele sfeerlamp zijn, aldus interieurvormgever Gerdine. Haar papa? Eenvoud, een tactiele sfeer en oog voor detail, met bijzondere items van bijvoorbeeld Atelier Fontein, Studio Loho, Destroyers/Builders en haar eigen ontwerpen, waaronder verlichting en een ligbed.

Galerie Kruisem, Waregemsteenweg 157a, Kruishoutem en Galerie Knokke, Van Bunnenlaan 1, Knokke-Heist, geraldinevanheuverswyn.be

Label: Antimaterie

‘Goed design is een cross-over tussen verschillende disciplines’, aldus creatieveling Pieter Bostoen. Met zijn Gentse studio.com pie hij bedrijven, transacties en vzw’s van interieur-, grafisch en productdesign.

Volgend op Angular, een collectie van 3D-geprinte juwelen, lanceerde hij in 2020 Antimaterie, een handgemaakte collectie keramiek die het eeuwenoude ambacht en moderne technieken ontwikkeld om te verzoenen, waarbij hij speelt met grafische en geometrische elementen.

antimaterie.be

antimaterie
antimaterie© GF / 2022 antimaterie.be

Webshop/interieurvormgever: Ma-em

Wat? Een design- en lifestyleplatform. De drie vrouwen achter Ma-em hebben een webshop met onder andere bijzettafels, eenzitten, servies, verlichting en textiel. Daarnaast geven ze stylingadvies voor thuis en kantoor, en organiseren ze evenementen en workshops.

Focus? Objecten met een pure, kwalitatieve vormgeving die warmte en gezelligheid toevoegen.

ma-em.be

MA-EM
MA-EM© GF / buro bonito

Label / ontwerper: Tim Vranken

Bij Belgisch meubelontwerper Tim Vranken gebruik van pure materialen en eerlijke, natuurlijke processen voorop. Zijn hoofddoel? Een meubelstuk uitvoering verfijnen dat het niets anders nodig heeft dan zichzelf om harmonie te scheppen. Zijn handtekening? Een spel van geometrische lijnen en vormen.

timvranken.com

Tim Vranken
Tim Vranken© GF / cedric verhelst

Interieurarchitect/ontwerper: Studio Khachatryan

De Brusselse Noro Khachatryan stippelt eigenzinnig zijn route uit en dus vind je op zijn portfolio zowel sculpturale objecten als de interieurvormgeving van een penthouse in Beiroet. Studio Khachatryan wordt geroemd om zijn uitgepuurde ontwerpen, met een boon voor aluminium, marmer, beton en hout.

studiokhachatryan.com

Studio Khachatryan
Studio Khachatryan© GF / Thibeau Scarcériaux

Label: The Alfred Collection

Ontwerpers? Marie Mees en Cathérine Biasino.

Sinds? 2008.

In de collectie: bedlinnen, tafeltextiel, gordijnen, tapijt en huiskleding.

Rode draad? Sobere luxe in natuurlijke materialen en kleuren.

Vaste klanten? Gwyneth Paltrow, Sergio Herman en Calvin Klein.

thealfredcollection.com

De Alfred-collectie
De Alfred-collectie© GF

Winkel/interieurvormgever: Minus

Wat? een one-stop-shop met een mix van Belgisch en internationaal design, geopend sinds oktober 2021.

wie? Een team van interieurarchitecten, ontwerpers en meubelmakers met als motto ‘de essentie van het leven’ en bekend om hun rustgevende, serene realisaties.

Focus? Minimalistisch, duurzaam ontwerp voor een totaalinrichting, van uitgepuurde decoratiestukken tot functionele keuken- en badkameritems zoals huishoudlinnen van Verilin, meubilair van Carl Hansen, ervaren designobjecten van When Objects Work en designverlichting van Davide Groppi. Ook de Minus-collectie bijzettafels krijg je hier te zien.

Lefebvrestraat 9, Nieuwpoort, min.be

Minus Conceptstore
Minus Conceptstore© GF / caféÏne

Winkel: Graanmarkt 13 + St. Vincents

Twee onmogelijke referenties in ‘t Stad. Beide adressen zijn gespecialiseerd in een Anna-aanbieding van meubelen, design van zowel niche- Karl als ontwerpers, zoals The Home Project, Frama, Estudio, Estudio Items by Bechaël Michaël Verheyden. Alleen al hier binnenspringen tijdens een drukke winkeldag is een absolute, rustgevende must.

Graanmarkt 13, Antwerpen, graanmarkt13.com en Kleine Markt 13, Antwerpen, stvincents.co

Graanmarkt 13
Graanmarkt 13© GF

Interieurarchitect/designer: Nathalie Deboel

Laag per laag, zo gaat interieurvormgever Nathalie Deboel te werk. ‘Tot de essentie van een gebouw bloot komt te liggen. Ook tijdens de lange gesprekken met mijn klanten komt de essentie bovendrijven. Die vertaal ik naar een persoonlijk ontwerp.’

Lockdownproject: de Nomad-collectie, handgemaakte meubelstukken waaronder een houten wandrek, tafel en stoelen.

Meer lezen? Tijdens haar vele wandelingen in het Zoniënwoud en aan zee – in de buurt van haar kantoren – kwam het concept van koffietafelboek Troostende Huizen tot stand, waarbij Nathalie je een blik achter de schermen gunt.

Avenue Montjoie 228, Ukkel en Zeewindstraat 8, Knokke-Zoute, nathaliedeboel.be

Nathalie Deboel
Nathalie Deboel© GF / caféÏne

bouwhuisontwerp

Next Post

Lavish HDB Interior Design Look without Spending a Fortune

Thu Apr 28 , 2022
In de afgelopen jaren heeft de moderne cultuur mensen sterk beïnvloed om hun individualiteit te tonen. Op zijn beurt heeft het streven om anders te zijn plaatsgemaakt voor vreemde ideeën, waaronder enkele in HDB-interieurontwerp. Eerlijk gezegd is de combinatie van luxe en modern niet nieuw. Toch vereist de stijl een […]