Van kale en galmende eethoek tot warme en gezellige woonkamer

Marle en Tjerk hebben het afgelopen jaar flink geklust aan hun woning dat een tikke verouderd was, en nu ziet het er tiptop uit. Alleen in de zithoek vinden ze het nog altijd lastig om de sfeer van de rest van het huis over te laten komen. Het voelt zich er kaal en leeg aan en het galmt er ook nog eens flink. Ze houden er van om lekker lang te tafelen met vrienden en familie en willen er dus ook echt een gezellige plek van maken. De kale muur loopt door in de woonkamer tot aan de tuin, dus ze hopen dat het klusteam op een mooie manier onderscheid kan maken tussen het eet- en woongedeelte.

Een nieuw behangetje

Het klusteam pakt niet alleen de eetkamer, maar ook de woonkamer aan. De muren waar de bank tegen aan stond hebben een leuk behangetje gekregen. Patrick heeft gekozen voor een licht behang met wat aardse tinten erin. Er zit geen patroon op, maar wel een reliëf. Het is dus op een hele subtiele manier evengoed een speels behang. Én dankzij het reliëf zal het geluid in de ruimte zijn en straks minder last van de galm.

Om het makkelijk te maken werkt het team met vliesbehang. Dat betekent namelijk dat ze de muur kunnen insmeren met lijm in plaats van het behang zelf.

Patronen herhalen

In het oude huis waar het team aan de slag is vertrokken, zit tussen de keuken en de eetkamer een prachtige toog. Om een ​​eenheid te creëren, heeft Patrick de vorm van die ook terug laten komen op de muur van de eetkamer. Vooraf heeft hij de muur geschuurd. Dit moest gebeuren omdat hij de strepen van het vorige schilderwerk nog terug kon zien op de muur. Zou hij de muur niet hebben geschuurd, dan waren die strepen nog duidelijk geworden.

De kleur van de toog tegen de muur is een warme oranjetint. Dit zorgt voor sfeer en gezelligheid in de kamer.

de eetbank

Voor in de eetkamer heeft Patrick een eetbank gemaakt van zwart MDF. Hij heeft hiervoor gekozen omdat dit een stevig en makkelijk materiaal is om mee te werken. Ook is het meubel uiteindelijk zwart geschilderd. Dat het materiaal al zwart was, dus voor een goede basis daarvoor gezorgd.

De bank is 240 meter lang geworden en heeft drie kleppen gekregen die Jasper heeft gevormd met fijne kussentjes en een leuk stofje. Ook heeft Patrick pootjes in de weer gezaagd. Deze gaan ervoor zorgen dat de bank niet zal wiebelen op een ongelijke grond én ze creëren meer stevigheid. Zo hebben Marle en Tjerk extra opbergruimte én een geweldige mooie en stevige zitbank om gezellig met vrienden en familie een borreltje op te drinken.

TV-meubel

De kast die Patrick heeft gemaakt bestaat – net als de eetbank – uit zwarte MDF platen. Deze keer heeft Patrick een stoere twist gegeven aan het meubel. In plaats van dat is het een simpele vakkenkast, heeft hij er namelijk wat meer diepte aan toegevoegd.

Een deel van het TV-meubel is op de grond te staan, maar omdat de kamer redelijk hoog is, heeft Patrick nog een tweede deel gemaakt dat aan de muur is komen te hangen.

De laatste details

Om de akoestiek in de woonkamer nog beter te maken, heeft Jasper een wandpaneel gemaakt met stof. Dit ziet er hip en leuk uit én stof werkt supergoed als dempmateriaal.

Marle en Tjerk wilden graag veel aardetinten terug laten komen in hun interieur, maar Jasper zou Jasper niet zijn als hij daar geen contrasterende kleur bij zou gebruiken. Daarom heeft hij gekozen voor blauwtinten. Deze steken sterk sterk af tegen die aardetinten én geven een stijlvolle look aan de kamer. Ook in het wandpaneel heeft hij de blauwtinten terug laten komen.

Daarnaast heeft Jasper gekozen om een ​​zacht kleed in de woonkamer neer te leggen met een wat grovere structuur. Dit zorgt voor een warme sfeer én helpt bij de akoestiek.

Patrick wilde ook het TV-meubel nog wat pimpen en heeft weer de vorm van de toog terug laten komen. Uit houten panelen heeft hij de vorm gezaagd en deze heeft hij naast het meubel tegen de muur gehangen.

“Vet mooi”

Wanneer Marle en Tjerk opgeknapte woon- en eetkamer binnenstappen, valt bij beide de mond open van aanvulling. “Wauw!”, roept Marle. Waarop Tjerk naar zijn mond grijpt en zegt: “Vet mooi!” Ze kijken hun ogen uit. “Ik denk dat we er heel erg van gaan genieten”, zegt Tjerk. Dat klinkt weer als een geslaagde klus!

bouwhuisontwerp

Next Post

Interieurtips: buiten genieten met de luxe van binnen | Thuis & Tuin

Wed May 25 , 2022
Stylingtip voor buiten Met een modulaire buitenbank kun je het terras optimaal aankleden als volwaardige zitkamer. Decoreer met natuurlijke materialen zoals hout en rotan en mix met zachte zachte buitenkussens, windlichten en vrolijke buitenkussens. Dé stylingtip voor deze trend is om niet alleen naturellen kleuren te gebruiken maar ook te […]