Van postzegeltuin tot New York chic tuin

Het stel is niet tevreden over de uitstraling van hun tuin. Het is klein, leeg en kaal. Graag willen ze een combinatie van modern, chic en groen. Ook willen ze een lekker plekje om te kunnen zitten én zoeken ze een praktische oplossing voor hun vuilnisbak. Want dat is een doorn in het oog, zeker in zo’n kleine tuin. Daarnaast is de schutting nogal gammel en staat er een grote struik die daar helemaal in is vergroeid. Die mogen allemaal weg van Mandy en Joost. Tom gaat samen met het team aan de slag met de tuin in Alkmaar.

Nieuwe tegels voor een rustige sfeer

De tegels die in de kleine tuin lagen waren erg klein, dat voor extra veel voegen zorgt. Gevolg? Een onrustige sfeer. Tom heeft dus de kleine, oude vervangen voor grotere en lichtere tegels. Deze wat lichter van zijn en er veel minder voegen zijn krijgen de tuin gelijk een lichtere en modernere uitstraling.

Poort en schutting

De oude schutting was erg spel en de poort zat aan de zijkant van de tuin. Voor de nieuwe schutting heeft Tom gekozen om de poort in het midden van de tuin te plaatsen.

De palen van de schutting zijn van Douglashout. Deze kunnen niet direct de grond in, want dan raken ze beschadigd door vocht en lucht. Daarom heeft Tom ze hoogste met een rubberen afdichting tot net boven de grond.

De paal waar de poort aan komt te hangen heeft Tom vast gezet met beton. Zo weet hij zeker dat de paal blijft staan ​​en niet gaat hangen. De schutting heeft Tom gemaakt van dunne, verticale latten met een kleine ruimte ertussen.

New Yorkse chique

Om de tuin die echt New Yorkse chique kijk te geven, heeft Tom ook tegen de stenen muur latjes geplaatst. Hier heeft hij eerst horizontale laten tegen de muur geslagen met een betonboor en slagpluggen. Daarop heeft hij een zwart bevestigd, zodat er mooi contrast ontstaat. Daarnaast zorgt het voor een extra ruimtelijk gevoel. Hier tegen zijn verticale latten geplaatst met telkens een klein beetje ruimte ertussen. Dit zijn dezelfde latjes als waar de schutting van is gemaakt. In het midden van de muur heeft Tom ruimte gelaten voor de loungebank.

Kliko ombouw

De afvalbak mag bij Mandy en Joost niet aan de straat blijven staan ​​en moét dus in de achtertuin blijven. Maar zo’n kliko is nou niet de toevoeging aan een tuin. Daarom heeft Tom er een kleine ombouw gemaakt in de hoek van de tuin, helemaal in de stijl van de rest van de schutting en bank.

Plantenbakken

In de tuin heeft Tom een ​​aantal plantenbakken gemaakt. Heeft bij betonplex gebruikt. Dit zijn hardhouten planken met een beschermde eroverheen. Zo wordt het hout beschermd tegen vocht. In dit geval is het een laagje zwart, het voorkomen met de zwarte onderlaag van de schutting. Wil ook hier zijn de plantenbakken bevestigd met de verticale latten die overal in de tuin terugkomen.

Bank op maat

Zoals Mandy en Joost al aangaven, willen ze heel graag een loungeplekje om lekker in de tuin te kunnen zitten. Tom heeft daarom een ​​bank helemaal op maat gemaakt voor in de tuin. De bank is tussen de twee plantenbakken tegen de muur aan komen te staan ​​en heeft dezelfde New York chic stijl die Tom in de hele tuin heeft doorgetrokken. In plaats van verticale latjes, heeft hij de bank van horizontale latjes gemaakt om zo het patroon een beetje op te breken.

Groen

Natuurlijk kunnen er in een tuin geen planten ontbreken. Tom heeft lekker daarom de plantenbakken gevuld met veel verschillende groenmakers. Een van die planten is de zwarte bamboe, ofwel de Phyllostachys nigra. Dit type bamboe heeft zwarte stengels die heel mooi afsteken tegen het fijne, groene blad.

Ook heeft Tom de vingerplant in de tuin geplant. Deze Fatsia japonica spidersweb is een bijzondere soort door de witte vlekken die het blad heeft.

Om ook wat bloemen aan de tuin toe te voegen heeft gekozen voor de Armeria maritima, oftewel Engels gras. Dit zijn dunne stengels van maximaal 20 centimeter met vrolijke lichte bloemetjes erbovenop.

“Ik ben nu goed gespannen ja”

toepassing Mandy en Joost de tuin binnenlopen vraagt ​​Tom nog even hoe het met ze gaat. “Ik ben nu wel gespannen ja”, zegt Joost. Maar wanneer ze eindelijk hun nieuwe tuin kunnen zien, kunnen ze niet stoppen met glimlachen. “Wat gaaf jongens!”, roept Mandy blij. Wederom een ​​geslaagd project dus!