Van sfeerloze tuin naar mediterraan paradijs

Op dit moment vinden Maaike en Jeremy de tuin nogal sfeerloos en grauw. De vrienden die regelmatig langs komen vooral de sfeer in de tuin, maar ze zullen graag willen dat de tuin zelf ook wensend is.

Het stel heeft al een olijfboom in de tuin staan, dus voor Tom is het al duidelijk welke stijl ze graag zien: mediterraan! Tom en zijn klusteam mogen flink aan de bak, want er moet een hoop gebeuren.

Bijzondere tegels

In het midden van de tuin is een looppad gemaakt van bijzondere tegels. Ze lijken op hout, maar zijn eigenlijk van beton met een keramiek toplaag. Een stuk duurzamer, want dit materiaal kan niet vergaan zoals bij hout wel het geval zou zijn.

Mediterrane grenzen

Het stel had eerder al een lange grens gemaakt met een prachtige olijfboom. Tom heeft nog een extra border gecreëerd en daar nog een olijfboom in geplant. Daarbij worden bij beide borders planten en bloemen geplant, zodat het een mooi geheel wordt.

Tom heeft onder andere de Europese dwergpalm, palmlelie, oleander, kuiflavendel en salie geplant. Deze planten zijn niet alleen het hele jaar door groen, maar geven ook prachtige bloemen in het voorjaar en zomer en natuurlijk ook nog eens heerlijk.

Als ondergrond is gekozen voor lichtgrijs split. Dit zorgt voor eenheid en een gezellige en knusse uitstraling. Om de mediterrane sfeer er helemaal in terug te komen heeft Tom de Toscaanse jasmijn geplant. Deze klimplant zal de gehele pergola een prachtige groene uitstraling geven. Daarnaast geeft deze plant een heerlijke geur als deze in bloei staat.

Knus en sfeervol

Onder de bestaande pergola stond al een loungeset, maar die paste niet meer in de stijl van de nieuwe tuin. Daarom heeft Tom hier een prachtige de loungeset geplaatst.

Het stel gaf in de aflevering al aan dat hun huis erg op een buurthuis lijkt. En met deze grote loungeset kunnen ze gewoon blijven voortzetten, maar dan zitten ze net zelfs wat comfortabeler en gezelliger met elkaar.

“Ik weet zelfs niet wat ik moet zeggen”

Maaike en Jeremy zijn licht gespannen en zijn helemaal klaar voor de onthulling van hun nieuwe tuin! Wanneer ze binnenkomen zijn er sprakeloos. “Ik weet zelfs niet wat ik moet zeggen”, aldus Maaike. “Dit heb je goed gedaan hoor!”, zijn de woorden van Jeremy. Waarop Maaike zegt: “Echt heel vet!”.

Fotocredits

Sonja Velda