Voor iedereen wat te doen op duurzaam Huis & Tuin Event Ermelo zaterdag 14 mei

Tijdens de vierde editie van het Huis & Tuin Evenement op ‘t Weitje in Ermelo kunnen inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met het thema ‘duurzaamheid’. Er is van alles te doen: van workshops, een markt, proeverijen tot aan speelactiviteiten voor kinderen.

Initiatiefnemers van het Huis & Tuin Event op 14 mei zijn de gemeente Ermelo en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. De toegang is gratis

Van klimaat-escapebus en presentatie hybride warmtepomp tot waterontdekplek voor kinderen.

Huis en Tuin Evenement Ermelo

Bedrijven, organisaties en ondernemende burgers uit Ermelo en omstreken kunnen deze dag laten zien welke duurzame producten en diensten zij hebben. Zo is er bijvoorbeeld een proeverij met bitterballen van geitenvlees, voorlichting van een bijenhouder en een kraam met isolatiematerialen.

Warmtepomp
Naast deze markt met duurzame standhouders, zijn er de hele dag door ook verschillende activiteiten te doen. Zo is er van 11.00-12.00 uur een presentatie over de hybride warmtepomp van een energieadviseur van Veluwe Duurzaam. Ook kunnen bezoekers op een aantal momenten de workshop ‘Maak een stappenplan voor je woning – aardgasvrij wonen’ volgen.

3D-printen met eigen plastic afval
Gedurende de dag is er live muziek op de achtergrond te horen, is er catering met terras aanwezig en zijn er verschillende kinderactiviteiten. Denk aan een watertafel, het timmerdorp ‘Timmer je eigen fantasiedier’ ​​en een waterontdekplek.

Huis en Tuin Evenement Ermelo

Ook kunnen bezoekers hun eigen plastic afval meenemen (alleen van categorie 5 zoals bloempotjes, boterkuipjes, etc.) en daar een sleutelhanger van laten maken met de 3D-printer. Voor wie durft is het mogelijk om in de klimaat-escapebus te gaan en te proberen om binnen 30 minuten te ontsnappen.

Gratis plantje, douchetimer en kinderhuisje op zonne-energie
Bezoekers kunnen deze dag een gratis plantje, douchetimer en/of een huisje op zonne-energie voor kinderen ophalen. Dit kan door een ingevulde bon in te leveren op het Huis & Tuin Event bij de stands van de gemeente Ermelo en Veluwe Duurzaam. Deze bon is te downloaden via de website.

50 jaar Ermelo
Dit jaar staat het Huis & Tuin Evenement in het teken van het 50-jarig jubileum van de gemeente Ermelo. Het is daarom bedoeld om je duurzame wensen voor de 50 jaar Ermelo te laten horen. Wethouder Leo van der Velden is in de middag aanwezig en geeft om 14.30 uur uitleg over het belang van vergroening. Ook behaalde hij certificaten uit aan de nieuwe tuicoaches van de gemeente Ermelo. Een tuincoach geeft praktische tips voor een vloeiende en levendige tuin.

Tijd en locatie
Locatie: ‘t Weitje Ermelo
Datum: zaterdag 14 mei
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur

Meer informatie: veluweduurzaam.nl/event/programma

Over Veluwe Duurzaam
Veluwe Duurzaam is het onafhankelijk duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

Huis en Tuin Evenement Ermelo
(Foto’s Veluwe Duurzaam)