Voordelen van isoleren onder uw vloerplanken

Floorboards

Als het om thermisch comfort gaat, lijken koude temperaturen de grootste tol van onze voeten te eisen. In plaats van te vertrouwen op donzige sokken om de winter season doorway te komen, kun je vloerisolatie proberen te installeren – een cruciale preventieve stap tegen warmteverlies en tocht.

Volgens de Electrical power Preserving Believe in kan het installeren van vloerisolatie in een doorsnee twee-onder-een-kapwoning u ongeveer € 50,- for each jaar besparen op uw energierekening! Klinkt goed? Lees verder om te leren hoe u de thermostaat lager kunt zetten en uw comfortniveau kunt verhogen.

Installatie van zwevende vloerisolatie

Het isoleren van een hangende houten vloer elimineert tocht en vermindert warmteverlies door het weefsel van de vloer.

Het isoleren van zwevende houten vloeren is in principe een eenvoudig proces dat kan bestaan ​​uit een isolatieproduct, een ademend membraan of een dampremmende laag.

In sommige gevallen is het echter voldoende om alleen het isolatiemateriaal aan te brengen, dat vanaf de onderzijde stevig tussen de vloerbalken wordt aangebracht. Toegang om het werk uit te voeren is hier de grootste overweging, omdat er vaak vloerdelen moeten worden opgenomen.

Wanneer u zwevende houten vloeren isoleert, is het essentieel om een ​​effectieve ventilatie te behouden. Dit wordt meestal gedaan met luchtstenen – deze moeten onbedekt blijven doorway het isolatiemateriaal om de luchtbeweging niet te belemmeren.

Installatie van massieve vloerisolatie

Terwijl vloerisolatie iedereen 10 goede komt, moeten degenen met een solide begane grond/massieve betonnen vloer wat meer werk verzetten het proces is moeilijker en arbeidsintensiever, maar de resultaten zijn het waard.

Gewoonlijk wordt hardschuimisolatie in excess of de betonnen vloer geplaatst en vervolgens afgewerkt met spaanplaat en een gewenste vloerbedekking.

Vloerisolatie moet boven het dampdichte membraan komen om zowel het beton als de isolatie te beschermen tegen vochtschade.

Houd er rekening mee dat wanneer isolatie bovenop een massieve vloer wordt aangebracht, het hele vloerniveau zal stijgen. Hiermee moet rekening worden gehouden, evenals mogelijke aanpassingen aan deuren, niveauverschillen tussen kamers enz. Raadpleeg altijd een vakman.

Voordelen van vloerisolatie

  • Uw eigendom toekomstbestendig maken – Het verbeteren van de isolatie van uw huis kan werken om uw EPC-scores te verbeteren.
  • Weinig onderhoud – Het isoleren van uw vloeren is een eenmalige klus met weinig tot geen onderhoud.
  • Duurzaamheid – Vloerisolatie bespaart energie, verlaagt de uitstoot van kooldioxide en is goed voor het milieu.
  • Verlaging van de energierekening – Tot 20% van het warmteverlies in een woning kan worden toegeschreven aan slecht geïsoleerde vloeren – doorway vloerisolatie te installeren, kunt u jaarlijks tot £ 65 besparen op uw energierekening!

Welke isolatie kan ik gebruiken om mijn vloer te isoleren?

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen die zorgvuldig moeten worden overwogen, bijvoorbeeld: isolatierol is goedkoper en gemakkelijker te installeren, maar 100mm Celotex is duurder maar levert betere thermische prestaties op.

  • Knauf isolatierol
  • Celotex 100 mm
  • Steenwol isolatieplaat (minerale wol)

Conclusie

Hangende houten vloerisolatie heeft veel voordelen, zowel op het gebied van energiebesparing als comfort. Wanneer u onder vloerplanken isoleert, maakt u niet alleen het oppervlak hotter, maar verbetert u ook de thermische omhulling van het pand als geheel.

U kunt zelf vloerisolatie aanbrengen of een expert inhuren om dit voor u te doen. Als u een expert inhuurt, rekenen ze waarschijnlijk for every vierkante meter, dus zorg ervoor dat u een schatting krijgt voordat ze aan het werk gaan.

Leave a Reply