Wat is Soffit op een huis? Waarom Soffits belangrijk zijn voor uw huis

what is a soffit and why soffits are important for your homes integrity

Binnenwanden komen in twee stijlen die geventileerd en niet-geventileerd binnenwelving zijn. Geventileerde soffits zijn geperforeerd, wat helpt om tijdens de zomer een goede luchtstroom doorway uw dak te verzekeren, zodat warmte kan ontsnappen en koude lucht in de dakrand kan stromen in de wintertime om te voorkomen dat zich grote, schadelijke ijsdammen op uw dak vormen.

Bij het installeren van soffits bij u thuis, is het belangrijk om geen isolatie te gebruiken in het gebied waar de soffit is geïnstalleerd, omdat dat in de eerste plaats het hele doel van de soffit teniet zou doen – om luchtcirculatie doorway de zolder mogelijk te maken. Tijdens de zomer is het van cruciaal belang om de hete lucht te laten ontsnappen en koele lucht naar de zolder te laten komen om overmatige schimmelvorming te voorkomen en om te voorkomen dat de zolder oververhit raakt.

Een oververhitte zolder kan tot veel problemen in uw huis leiden, zoals:

  • Een verhoogde elektriciteitsrekening
  • A / C of verwarming moet veel more durable werken om de huistemperatuur binnen te regelen
  • IJsdamvorming tijdens de wintertime
  • Vorming van schimmel, meeldauw en schimmels
  • Verminderde eigendomswaarde

Soffits zijn niet de enige aspect om uw zolder koel te houden, u moet nog steeds een goed geïnstalleerd dak, goede dakventilatie en zolderisolatie hebben of om ervoor te zorgen dat uw zolder en huis veilig en zo energiezuinig mogelijk blijven.

Nu denk je misschien bij jezelf, waarom zou je in hemelsnaam een ​​niet-geventileerde binnenwelving hebben als luchtcirculatie belangrijk is? In sommige dakconstructies achieved geventileerde gevels, nokventilatieopeningen of ventilatieopeningen op hun plaats, zijn geventileerde soffits mogelijk niet vereist. Het is altijd het beste om uw dakdekker en gevelbeplating te raadplegen voordat u besluit om soffits bij u thuis te installeren, geventileerd of niet-geventileerd.

Leave a Reply