Wonen in een showroom; het huis van Marisca van Brussel uit Valkenswaard is toonzaal en huis tegelijk | Valkenswaard, Waalre

video clip-Marisca van Brussel sloot afgelopen december de deuren van haar cafe De Meiboom in Aalst. Na ruim 20 jaar met veel plezier de ‘huiskamer van Brabant’ te hebben geleid, verkocht ze de zaak en bezon zich op de toekomst. Dat werd Meihuisje interieur en styling in Valkenswaard.

Van Brussel had er in werkgroepen nog volop meegedacht, de inrichting van de Eindhovenseweg in Aalst haar cafe was gelegen. De weg gaat dit jaar op de schop, continu doorgaand verkeer bewegende kan kiezen voor de nieuwe N69 tussen Valkenswaard en de A67.

Helemaal gepimpt

Haar restaurant De Meiboom zou een mooie nieuwe plek kunnen krijgen in het Aalster winkelcentrum, dat helemaal gepimpt wordt. „Maar tegen de tijd dat het definitieve ontwerp klaar was en de vergunning kon worden aangevraagd, kwam de coronacrisis.” Van Brussel verzon van alles om het hoofd boven water te houden. Ondertussen vele projectontwikkelaars dat het cafe wel failliet zou gaan en dat Van Brussel er goedkoop van zou willen. Maar dat was op het paard gewed.

Tekst gaat verder onder de video clip.

„Toen de juiste mensen op mijn pad kwamen, accepteerde ik een mooi bod en kreeg ik eindelijk de en mentale rust die ik nodig experienced. Steeds experienced ik tussen hoepel en nu kon ik weer zien in balans en komen en aan de toekomst.”

Gewend aan veel mensen

Waar Van Brussel vooral zorgen om maakte was de vraag van zij zich ‘s avonds niet eenzaam zou gaan voelen. Ook zoon Tygo was van jongs af aan gewend aan veel mensen. Het zou toch niet heel erg stil gaan worden om hen heen?


Citaat

Het idee van een toonzaal, van expert services ik mooie dingen kon verkopen, begon rossen meer vorm te krijgen

Marisca van Brussel

„Ik kan heel goed creëren. Vroeger heb ik daarom de modeacademie gevolgd. In De Meiboom besteedde ik altijd veel aandacht aan de presentatie. Niet alleen van het eten, maar ook van de tafelaankleding en ik leef me helemaal uit in de styling van het interieur. Toen we in het restaurant veel van de inrichting aan particulieren verkochten, werd ik hoe vrolijk ik werd van al die blije mensen. Het idee van een toonzaal, van dienstverlening ik mooie dingen kon verkopen, begon rossen meer vorm te krijgen. Maar ik wilde wel iets dat eigenlijk niemand heeft.”

Naar eigen stijl en ontwerp

Van Brussel was op zoek naar woonruimte en kocht in Valkenswaard een appartement. Naar eigen stijl en ontwerp ze dit in. „Wat heb ik toch een mooie kamer”, dacht ik geregeld. Daar moeten ook van kunnen genieten.” En zo vatte het idee van het Meihuisje article: een showroom, waarin zij en haar zoon gewoon hun leven.

Op afspraak kunnen mensen nu bij haar langskomen en worden rondgeleid doorway het chique appartement. Van Brussel ontwerpt en is een samenwerking aangegaan satisfied kunstenaars en ontwerpers van exclusieve wanden, verlichting, deuren en meubels. „Het is hier dan wel een showroom, maar mensen zien wat het satisfied de inrichting doet wanneer er ook in geleefd wordt. Wij zijn hier supergelukkig.”

bouwhuisontwerp

Next Post

De inspiratie van een eigenwijs, circulair bouwproject

Wed Apr 20 , 2022
Met een grondig inkijkje in het circulair ontwerpen én bouwen gaf architect Fulco Treffers een inspirerende impuls aan de bezoekers van de Local community of Exercise van Cirkelstad Deventer-Apeldoorn. ‘Lijdend voorwerp’ was zijn eigen huis, dat hij op uiterst circulaire wijze voor uitbreidde. Met een reeks aan vernieuwende oplossingen, gebaseerd […]